https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1006-feb-kjems/1006-feb-kjems-4-kopi-2_6.jpg
Selvudvikling

Vild med Oscar

4. marts 2010
af Camilla Kjems
Selvom jeg ELSKER at svælge i de smukke kjoler, de ikke mindre smukke skuespillerinder og en kæk og sidste år uforskammet lækker vært i form af Hugh Jackman, synes jeg i virkeligheden, det hele virker umådelig tomt og ligegyldigt

Kan man skrive en klumme om Oscar-showet? Det troede jeg for 2 timer siden, men her 120 minutter efter må jeg indrømme, at jeg er blank! For selvom jeg ELSKER at svælge i de smukke kjoler, de ikke mindre smukke skuespillerinder og en kæk og sidste år uforskammet lækker vært i form af Hugh Jackman, synes jeg i virkeligheden, det hele virker umådelig tomt og ligegyldigt. Alligevel står billederne knivskarpt på min nethinde: Smukke Halle Berry, der hulker sig gennem sin takketale. Angelina Jolie, der efter at have modtaget statuetten chokerer publikum ved intenst at kysse sin bror. Roberto Begnini, der bekræfter enhver amerikaners forestilling om "skøre italienere", da han på vej op mod scenen balancerer fra stoleryg til stoleryg gennem salen. Underholdende. Livsbekræftende. Skønt!

Og det er vel i virkeligheden det, der berettiger Oscar-showets fortsatte eksistens? For når Sean Penn hædres for at have portrætteret en berømt bøsse, og Halle Berry som den første farvede kvinde vinder en Oscar, flytter det flere "stemmer", end flere års informationskampagner har præsteret.
Så en klumme blev det til alligevel. Der er mening bag glamouren; der er film, politik og skæbnehistorier at fortælle. Så damer: Nyd kjolerne, værterne (i år efter sigende Steve Martin og Alec Baldwin) og de gode historier.

God fornøjelse
Camilla

Læs også