https://imgix.femina.dk/media/dc26938b537a418fba0f5e72db8eb2c6.jpg
Selvudvikling

Veninder – bedre end sex?

30. marts 2011
af Nadia Louise Kristensen
Foto: Colourbox
En undersøgelse hævder, at flertallet af kvinder hellere har en hyggelig aften med veninderne end en hed aften med en mand! Du sætter sikkert også stor pris på dine veninder. Få gode råd til at blive en endnu bedre ven

Det kan godt være, du ikke synes, veninder er bedre end sex, men du synes sikkert, at dine veninder er meget vigtige. Vi griner, græder og vender livet med dem - nogle helt fra barndommen. Andre kommer til i voksenlivet, og atter andre falder fra undervejs.

Veninderne gør dig lykkelig
Det er videnskabeligt bevist: Kvinder er lige så trygge og lykkelige, når de er sammen med deres veninder, som når de er sammen med deres kæreste. Det har en gruppe forskere fra amerikanske Claremont Graduate University nemlig fundet frem til. Oxytocin er et naturligt kærlighedshormon, som kroppen producerer. I undersøgelsen så man på, hvor meget af hormonet kvinder producerer, når de er sammen med deres veninder henholdsvis har sex med deres kæreste. Niveauet var det samme. Begge dele gør os altså lykkelige (kilde: fri.dk)

Sådan er du en god ven - syv gode råd
1. Hold kontakt. Sørg for at tilbringe tid sammen. Det behøver ikke at være lang tid ad gangen, og kan I ikke mødes fysisk, så sørg for at holde kontakten ved lige med mails og sms'er, så I sørger for at få nogle af mellemregningerne med, selv om I ikke kan ses hele tiden. Bare en hurtig hilsen for at signalere: "Jeg tænker på dig."

2. Lad dine venner vide, at du holder af dem og er der for dem. Fortæl dem, at du sætter pris på jeres venskab.

3. Prioritér at pleje dine venner, også selv om du burde gøre rent eller købe ind. En kop kaffe tager ikke lang tid.

4. Vær der for dine venner i medgang og modgang. Deltag i fødselsdage. Deltag i svære tider. Og vær der i det hele taget for dine venner, når de går igennem noget, der betyder noget for dem.

5. Vær mod dine venner, som du gerne vil have, de er mod dig. Hold ikke regnskab med, hvis tur det er til at invitere. Eller hvem der ringede til hvem sidst. Det er ikke vigtigt. Føles det imidlertid vigtigt alligevel, så er venskabet måske ikke så vigtigt for dig lige for tiden.

6. Hold fokus på det, du holder af hos din veninde. Undertiden kan man gå hen og blive irriterede på hinanden, men det er med venindeskaber som med parforhold: Der er en grund til, at I faldt for hinanden. Alle har lov til at være mærkelige indimellem. I stedet for at blive irriteret så tænk over, om der er noget galt, som du kan hjælpe med.

7. Nyd jeres eventuelle forskelligheder, og husk på, at jo flere veninder vi har, jo flere forskellige behov kan vi få dækket i os selv.

Hvilken type veninde er du? Test dig selv

Lyst til at forkæle din veninde? Køb lækker lip balm i feminashoppen.dk

Læs også