https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/camilla-kjems10-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Veninde - jeg elsker dig

7. maj 2009
af Camilla Kjems
Lige for tiden er jeg verdens dårligste veninde. Jeg ringer aldrig, sms’er kun sjældent og ender alt for ofte med at afl yse eller udskyde, når vi endelig får sat noget i stand. Rigtig dårlig stil! Men eftersom det er nogle fantastiske venner, jeg har, tilgiver de mig – for en periode i hvert fald

For hvor går grænsen? Venindeskaber er på mange måder som ægteskaber - på godt og ondt, i medgang og modgang, i skilsmisser og stormende forelskelser, med og uden ammehjerne - og ofte helt ude af takt! Og det er dér, venindeskabets nok største udfordring ligger: At bevare relationen, når den ene part lever af kærlighed og kildevand, og den anden netop er ved at kæmpe sig ud af et dræbende forhold, eller den ene sprøjter børn ud på stribe, og den anden rammes af barnløshed - det kan gøre ondt. Så ondt, at det kan ende med et brud.

I denne uges tema kan du læse om Claudia og Heidi, der begge så sig nødsagede til at træffe et svært valg og bryde med henholdsvis søstrene og bedsteveninden. Og så kan du møde psykolog Henriette Junker, der giver sine kloge råd om, hvordan du undgår, at venskabet krakelerer helt.

For mig at se er det helt unikke bånd, der binder to mennesker sammen i venskab, en af livets allervigtigste relationer. Manden kan man skifte ud, jobbet kan erstattes med et nyt - men rigtige venner ... behøver jeg at sige mere?!

Kærlig hilsnen
Camilla Kjems

Læs også