https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/kjems-aug09-6-kopi-2_0.jpg
Selvudvikling

Velkommen til 10’erne!

7. januar 2010
af Camilla Kjems
Velkommen til et nyt år og – ikke mindst – et nyt årti! Må det kommende år og 10’erne bringe fred, udvikling og oceaner af lykke

Hvad tror du på i 2010? Hvilke trends kommer til at påvirke dit og mit liv? Hvilke personligheder, modetendenser, stilarter og kunstnere kommer til at præge udviklingen, tone frem på skærmene og inspirere os alle i året der venter? I dette nummer af FEMINA har vi helliget 10 sider til vores bud på, hvad der bliver det hotteste hotte på alle de områder, der påvirker et moderne kvindeliv. Men ét er de mainstreamtrends, der vil ramme os alle (om vi vil det eller ej), noget andet vores egne personlige præferencer og favoritter.

Her et udpluk af de tendenser og kunstnere, som - hvis det stod til mig - skulle ligge højt på musthave-listerne i 2010:
• Melody Gardot - er blevet voldspillet på min iPod hele dette efterår. En unik musiker og sangerinde, som alle burde studere nærmere - og som jeg helt sikkert skal høre live, når hun gæster Danmark den 5. maj.
• Melissa Horn - yndig og svensk, hvis tekster og nuancer stikker spadestik dybere end forgængere som f.eks. Lisa Ekdahl.
• Per Flys kommende film, "Kvinden der drømte om en mand". Jeg er kæmpe fan af Per Fly, særlig efter TV-serien "Forestillinger", der i mine øjne var et sandt filmpsykologisk, øjenåbnende mesterværk!
• Naturligt smukke kvinder med indsigt og dybde - jeg elsker kvinder (og mænd!), som tør give hjerte og sandhed af sig selv. Årene med overfladisk snobberi og urealistiske kvindeidealer er for mig at se "so last year!"

Velkommen til et nyt år og - ikke mindst - et nyt årti! Må det kommende år og 10'erne bringe fred, udvikling og oceaner af lykke.

Kærlige nytårshilsener fra
Camilla Kjems

Læs også