Valentinsdag: Sådan får du den bedste dag som single!
Valnetinsdag

Valentinsdag og single? Sådan får du den bedste dag!

2. september 2019
af Malene Fich Weischer, Redaktionen
Udgivet første gang 3. februar 2015. Foto: Shutterstock
Valentinsdag er nok ikke de fleste singlers favoritdag på året, men hvem siger egentlig, at du behøver hulke dig igennem dagen i bedste Bridget Jones-stil? Læs med her og få gode ideer til at gøre valentinsdag til DIN dag!

Valentinsdag er kærlighedens dag. Men ofte flyder dagen over med hjerter, parmiddage, flettede fingre og bamser med "jeg elsker dig" skilte på maven.

Betyder det, at man bare helt skal slette den 14. februar i kalenderen, hvis man er single? Nej, langt fra.

Selvom valentinsdag har fået lagt et lyserødt røgslør over sig, er den oprindelige årsag til, at vi fejrer dagen nemlig alt andet end et kommercielt påskud.

Læs med her og bliv klogere på, hvorfor vi fejrer valentinsdag og få tips og ideer til at få det bedste ud af dagen – uanset om du er single eller i et forhold.

Valentinsdag er mere kærlighed end kommercielt: Derfor fejrer vi valentinsdag

Måske har du undret dig over, hvorfor vi fejrer valentinsdag hvert år den 14. februar? Måske har du endda forbandet dagen og dens sukkersøde traditioner langt væk?

Den sande historie om valentinsdag handler dog ifølge videnskab.dk snarere om promiskuitet og fertilitet end om blomster og chokolade.

Valentinsdag opstod i det gamle Rom til ære for guden Juno, som repræsenterede kvinder og ægteskab. Den 14. februar så romerne som den officielle start på foråret – en særlig årstid for frugtbarheden, mente de.

Romerne opfandt derfor det store kærlighedslotteri, hvor byens kvinder lagde deres navne i en urne, hvorefter byens ungkarle trak lod om dem.

Det lyder måske ikke så romantisk, men myten fortæller, at denne årlige ceremoni ofte førte til, at de unge mænd og kvinder forelskede sig.

Den romerske elskovsleg blev dog dømt ukristelig og forbudt af paven. I stedet dedikerede han dagen til præsten Skt. Valentin. Men Valentin var tydeligvis mere romantisk anlagt end paven, så han blæste på forbuddet og giftede unge elskende i al hemmelighed. I hvert fald indtil han blev opdaget, fængslet og dræbt.

Valentinsdag og single: De bedste ideer til at gøre dagen til DIN dag

Når vi fejrer valentinsdag i dag, handler det altså om at hylde kærligheden. Og den vigtigste person at elske er som bekendt dig selv – kloge mennesker siger i hvert fald, at du skal elske dig selv, før du kan elske andre.

Så hvorfor ikke omfavne valentinsdag og gøre noget godt for dig selv? Her får du 5 gode ideer til at skrue op for din self-love den 14. februar.

  1. Brug dagen på at forkæle dig selv: Book en skønhedsbehandling, bestil eller lav din yndlingsret, se alle afsnit af din favorit tv-serie, gå en tur i skoven. Slap af, nyd det og lad det være en dag, der handler om dig, og dét, du kan lide!
  2. Et alternativ er at bruge dagen til at få ryddet op i ting, der længe har irriteret dig. Er der en samtale, du bliver ved at skubbe, fordi det godt kan blive lidt ubehagelig, en dårlig samvittighed over et eller andet, du brude have gjort? Brug valentinsdag på at gøre det, og få det ud af verden. Du vil føle dig så meget bedre tilpas, når du har fået det klaret.
  3. Hvorfor ikke bruge valentinsdag til at udforske livets mange muligheder? Måske det er i dag, du finder din nye passion? Book en tid til en prøvetime i yoga, hvis det er noget, du længe har drømt om. Eller tag din første løbetur. Lav din egen bearnaise fra bunden. Gå på museum. Sæt dagen af til at prøve noget, du altid har haft lyst til eller som du kun sjældent har tid til at gøre i hverdagen.
  4. Kan du ikke bruge valentinsdag på at hygge med en kæreste, hvorfor så ikke hygge med nogle andre i stedet for? Måske nogen, der ikke ellers bliver hygget så meget om? Saml dit gamle tøj sammen og kør det på genbrugen eller aflever det til nogen, der har brug for det. Tag ud og besøg noget familie, du ikke ser så tit eller bare sig "Tak fordi du altid er så hjælpsom" til ekspedienten i Netto. Det kan være små og store ting, men hjælp andre - og vær stolt og tilfreds med dig selv, når du går i sengen om aftenen.
  5. Du er næppe den eneste single i vennekredsen, så hvorfor ikke invitere til valentinsfest for alle singlerne? Det kan være stort og vildt, eller intimt og hyggeligt - men nyd dagen/aftenen sammen i stedet for at sidde alene.

Hvad skal jeg give min kæreste i valentinsgave?

Hvis du har en kæreste og gerne vil fejre valentinsdag, er der selvfølgelig også masser af måder at gøre dét på – og fejringen af jeres kærlighed behøver altså ikke inkludere hjerteformet chokolade og heliumballoner.

I kan også bruge dagen på at lave noget sammen; hvad med at tage ud at klatre? Springe i faldskærm? Måske prøve at flyve med luftballon?

Det kan også være, der er en restaurant, I gerne har villet prøve længe, eller en film i biografen, I begge vil kunne lide?

Mulighederne er mange – ligesom de i øvrigt er resten af året.

Læs også