https://imgix.femina.dk/media/article/tine_g_tzsche_5.jpg
Selvudvikling

Tv-vært Tine Götzsche: Jeg arbejder med 200 km. i timen hele dagen

1. februar 2016
af Dorthe Hygum Sørensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Heidi Maxmiling.
I år kan TV Avisens Tine Götzsche fejre 20-års jubilæum hos Danmarks Radio. 20 år, hvor hun har været på forskellige programmer. I dag er hun fast inventar på TV Avisen, og hvad bedre er: Når hun går hjem fra arbejde har hun fri. Helt fri

Vi kender hendes seriøse ansigt fra TV Avisen, hvor hun professionelt guider os igennem dagens begivenheder. Her har Tine Götzsche været de seneste seks år, og hun nyder det. Både fordi det er fagligt udfordrende, men også fordi hun har helt fri, når hun har fri. Og det giver tid til sønnen Jacob.

Mette Blomsterberg: Jeg trives med hektisk aktivitet

En travl arbejdsdag

En typisk arbejdsdag for Tine Götzsche starter kl. 11, eller det hun selv kalder ”direktørtid”, men så er den til gengæld også længere i den anden ende. Og i løbet af hendes dag er der nok at tage stilling til.

– Hvordan kommer en historie bedst ud over rampen? Hvad skal den første sætning være? Hvordan får vi fortalt, at en historie er væsentlig? Samtidig planlægger vi rækkefølgen af informationer i en historie. Og får måske arrangeret et interview. Helt ned i deltaljerne arbejder vi med historierne dagen igennem.

Men når Tine Götzsche så træder ud af DR-byens døre om aftenen, så har hun fri. Der er ikke en rapport, der skal læses hjemme eller noget, hun kan forberede, for hun ved aldrig, hvilke nyheder morgendagen bringer.

– Der tales meget om, hvor svært det er for mange mennesker at få hverdagen til at hænge sammen. Apropos stress synes jeg, at det er rart at have et arbejde, der kræver mig fuldstændig, mens jeg er i det.

Mette Frisk: Jeg drømmer om at lave tv-programmer med mine børn

Når jeg har fri

Tine Götzsche bruger sin fritid på at være mor og husmor og på at se sine venner og på at lave det, hun har lyst og overskud til. Men der er også nogle ting, hun bestemt ikke har overskud til.

– Egentlig elsker jeg at fordybe mig i en bog, men det kniber med at få det gjort i hverdagene. Også fordi jeg beskæftiger mig med ord hele dagen. Når jeg kommer hjem, kan jeg simpelthen ikke rumme flere ord i mit hoved. Så vil jeg gerne gøre noget praktisk. Lave noget mad. Gå en tur.

Men selv om Tine Götzsche holder meget af, at hun kan lægge arbejdet på hylden, når hun har fri, så kan hun ikke lade være med at se nyheder og følge med i verdenssituationen. Der er dog en enkelt ordrelateret fritidsbeskæftigelse, hun ikke kan lade være med at kaste sig over.

– Nu lyder jeg vel som en gammel dame, men jeg elsker kryds og tværs. Det er ren gymnastik for hjernen.

https://imgix.femina.dk/banner_svaereste_0.png

Læs også