https://imgix.femina.dk/media/53dba95f4805485d99482c3bc653972e.jpg
Selvudvikling

Trine Pallesens bedste sommertips

8. juli 2011
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Her får du Trine Pallesens bedste fif til en fantastisk sommer. Læs om hendes sommerlige yndlingsmad- og drikke, tips til en fantastisk sommer på Amager, og om ferien som er god for både børn og voksne når man er alenemor.

Her får du Trine Pallesens bedste fif til en fantastisk sommer. Læs om hendes sommerlige yndlingsmad- og drikke, tips til en fantastisk sommer på Amager, og om ferien som er god for både børn og voksne når man er alenemor.

Favoritmad - og drikke om sommeren

Sommerdrik:

- Øl! Jeg elsker øl. Specielt koldt hvedeøl. Dét med først at slukke tørsten med en tår vand, det er helt forkert. Man skal slukke tørsten med en kold øl.

Sommermad:

- Nye kartofler bare med smør og salt, og persille måske. Jeg kan vældig godt lide grillet mad. Enkelt tilberedt mad, der smager af sig selv.

Favorit-is:

- Vi har »vores eget« fantastiske ismejeri her på Amager, ude på Kongelundsvej 116, »Ismageriet«. De laver vidunderlig is, bl.a. rabarber-is, som jeg er temmelig begejstret for...

Læs også

Lene Siel - fan af Barbra StreisandMary - mor til fire og en gevinst for monarkiet (galleri)Søs Fenger om sit nye album (video)

Ferie med plads til både mor og børn

42-årige Trine Pallesen er mor til to.

Alenemor, sådan som mange fraskilte er det, med børn, der på skift er hos enten mor eller er far. Og så er der sommerferien, som også skal deles.

Og hvad stiller man op med en ferie, som først og fremmest skal glæde børnene, men også gerne skulle være ferie for mor?

Trine Pallesen har fundet sin løsning: Hun og hendes børn tager på bondegårdsferie. Det har de gjort de senere år.

Og altid til den samme gård i Sønderjylland, som drives efter økologiske principper og har det, der skal til: Dyr og marker og fred og ro.

Og gider børn så det? - Ja, det gider børn godt, hvis bare de får tid til at finde tilbage og ind i deres egen fantasi. Det kan godt lige tage et par dage. Men det skal nok komme.

Sommertraditioner og fif til sommer på Amager

En sommertradition: - Jordbær med fløde, simpelthen!

Et turistfif: - Amager Strandpark er et must. Det er et fantastisk sted. Jeg er på toppen over den borgmester, der fik hul igennem for sådan et visionært sted. Der er klitter og flad strand og marehalm. Man kan løbe på skøjter og spille minigolf og hygge sig på små caféer. Man kan så meget dér.

- Lad mig også nævne »Ingolfs Kaffebar« på Ingolfs Allé på Amager. Jeg elsker at sidde i gården og høre musik og nyde en øl. For nogle år siden blev caféen kåret som Danmarks bedste lille spillested i øvrigt.

Sommersange

Trine Pallesen holder meget af at synge. Selv om mange sikkert stadig forbinder hende med rollen som sekretæren Gaby i tv-serien "Rejseholdet", har hun faktisk haft en lang række syngeroller igennem sine snart 20 år som skuespiller.

Sidste år havde hun f.eks. stor succes som Grethe Ingmann i forestillingen »Solstrejf i en vandpyt«, der spillede i Tivoli. Og de senere år har hun optrådt ved en række koncerter sammen med Bent Fabricius-Bjerre og har sunget »hans dejlige sange«, som hun siger.

Men da hun får spørgsmålet, hvad hendes sommerlige yndlingssange er, svarer hun, at det kan være alle mulige, for der er mange.

- Men jeg synger meget med mine børn her om sommeren, siger hun, - og det er også lykke at sætte sig under et træ med guitaren og synge sammen.

Læs også