https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/48/tamra-rosanes/tamra-video-stor.jpg
Selvudvikling

Tamra Rosanes: Derfor er jeg vild med country

25. november 2012
af Redigeret af Trine Fisker
foto og video Birger Storm og All Over Press
Egentlig havde Tamra Rosanes ikke planlagt at skulle synge country. I dag har hun 14 solaalbums bag sig. Læs hvorfor hun er så vild med country

Egentlig var det slet ikke meningen, at Tamra Rosanes skulle være countrysangerinde. Inden hun kom til Danmark i 1972 læste hun til talepædagog, men i stedet for at færdiggøre sin uddannelse, rejste hun til Danmark for at følge kærligheden.

Og i Danmark endte hun med at lave musik - hun har altid spillet og sunget, men mest for sjovt - og i 1987 udkom hendes første soloalbum "Tamra 22".

LÆS MERE: Tamra Rosanes har ikke kun haft kærlighed i sit liv. Find ud af hvad der har smertet hende mest ved at bo i Danmark.

Og i dag, 14 soloalbums efter, er hun kendt som Danmarks ukronede dronning, fortæller hun hvorfor hun endte med at lave countrymusik.

- Det er en skøn form for musik, der er en blandingsmusik. Der et folk rockabilly, rock'n roll, og pop. Og man kan synge om hjerte og smerte uden dårlig samvittighed og snakke om alle de følelser vi alle har, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Tamra Rosanes spiller et af sine numre og fortæller om sit samarbejde med Den Skaldede Kok. Under artiklen har vi samlet en masse billeder af Tamra Rosanes.

Men selv om Tamra Rosanes har været i gang som sanger i 40 år, er hun stadig fuld af ideer og sætter hele tiden nye projekter i søen. F.eks. har hun et rockabilly-projekt på bedding.

- Det er ret sjovt, for faktisk er rockabilly-musikken en del af countrymusikken. Rockabilly er egentlig rock'n roll blandet med country. Jeg er gået sammen med Den skaldede kok, som er bassist, og hans musikalske makker Morten Wittrock og har dannet et band. Vi skal i studiet og skal lave et tv-program til DK4, som skal sendes i det nye år.

- Inden skal vi til Nashville og Memphis for at prøve at dykke ned i de musikalske rødder dér og møde nogle af de gamle mennesker, som har haft med den musik at gøre i årtier. Jeg glæder mig meget. Det bliver så sjovt et projekt, siger hun

Læs også