https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/malmoeprim.jpg
Selvudvikling

Ta’ på venindetur til Malmø

23. september 2013
af
Rejseblokken: Foto: All Over
Trænger du og din veninde til at komme lidt væk, så byder Malmø på shopping, lækre spisesteder og afslappede cafeer. Rejseblokken.dk har samlet 10 tips over hyggelige steder i Malmø.

Shop økologisk
Der findes flere små og forskellige butikker, som sælger økologiske produkter. I øvrigt var Malmø også den første by i Sverige, som blev nomineret og udnævnt til Fairtrade City. I Uma Bazaar tæt ved Gustav Adolfs Torv kan du finde både øko- og fairtrademærket tøj. Du kan også kigge forbi Liebling, som ligger på Davidhallstorg. Butikken sælger bæredygtigt og lokalproduceret tøj.
eller stilfuld interiør.

På Engelbrektsgatan ligger en række indretningsbutikker som Olsson & Gerthel og Norrgavel. Vi besøgte Norrgavel som har et udvalg af svanemærkede møbler af naturmaterialer i lækkert design.
Norrgavel, Engelbrektsgatan 20, 211 33 Malmø

Du kan læse mere om Malmø og udvalget af butikker og events på: MalmoTown

Køb lækre oste
I Osthuset ikke langt fra Lilla Torg kan du finde masser af forskellige oste. Butikken har ligget der i over 100 år, og der skulle eftersigende findes over 400 forskellige slags oste i butikken, så det skulle være muligt at finde en, man kan lide.
Skomakaregaten 12, 211 34 Malmø

En skøn kop te - værs'go'!
I Fiveoclock The-Handel kan du købe forskellige slags te i både sort, rød og grønne sorter. Butikken er hyggelig.
Skomakaregatan 1, 203 13 Malmø

Indtag frokosten på Lilla Torg
På det centrale Lilla Torg finder du masser af restauranter og hyggelige barer med udeservering. Det er et rigtigt afslappet område. Og kan helt sikkert anbefales.

... eller ved det farverige Möllevångstorget
Vi fik anbefalet restauranterne og cafeerne omkring og ved Möllevångstorget, som eftersigende skulle være et anelse mere farverigt og kreativt miljø end spisestederne ved Lilla Torg. Der er 174 forskellige nationaliteter repræsenteret i Malmø, og det kan man mærke i området omkring Möllevångstorget. Det er et kvarter med torvehandel og med butikker og restauranter fra hele verden.

Hvil fødderne i hyggelige omgivelser
På den lille cafe Sockerbit i Holmgången kan du hvile fødderne, mens du drikker en kop the, og spiser en af de mange hjemmebagte kager. Indretningen er cosy og helt nede på jorden.
Sockerbit, Holmgången, Malmø


Bag rejseblokken.dk står de to erfarne journalister, Karen Seneca og Lone Holm.

Rejseblokken.dk er et online rejsemagasin, hvor læserne selv bidrager med gode tips, anmeldelser, advarsler og rejseoplevelser fra hele verden.

Foto: Lau Stender

Læs også '5 hurtige til Louisa Lorang'!

Spis kage på et traditionelt konditori
På det traditionelle konditori Hollandia kan du få masser af lækre kager både kanelbullar, lagkage, macarons og andre lækkerier. Vi fik henholdsvis et stykke chokoladelagkage + cafe latte og kanelbullar + cappuccino.

Begge dele smagte dejligt, stedet var hyggeligt med udeservering og prisen rimelig. Og kan helt klart anbefales.
Hollandia, Södra Förstadsgatan 8, Malmö

Overnat på skønne Mayfair
På Mayfair Hotel dumpede The Beatles forbi i 1967. Det er de meget stolte af på det 100 år gamle hotel midt i Malmø. Og det kan vi godt forstå. Hotellet er med sine fire stjerner over standard, og kan helt klart anbefales. Både værelserne og maden er super lækkert. Tjek priser og værelser på: Mayfair Hotel
Mayfair Hotel Tunneln, Adelgatan 4, 211 22 Malmø

Slut dagen med et dyp
På Ribersborg Kallbadhus kan du både få massage, spa og vinterbade. Du kan læse mere om stedet her: Ribersborg Kallbadhus
Limhamnsvägen, Brygga 1, 217 59 Malmø

Besøg rejseblokken her!

Læs også