https://imgix.femina.dk/media/article/1610-camilla-3.png
Selvudvikling

Succes eller fiasko? DU bestemmer!

23. september 2010
af Camilla Kjems
Når vi sætter os mål, kommer vi hurtigt til at fokusere på de ”ydre”, synlige resultater frem for på forandring, som virkelig betyder noget

Hvornår er du en succes? Stiller man kvinder det spørgsmål, vil mange svar lyde: Når jeg har tabt fire kilo, fået nyt køkken, to søde børn og den forfremmelse, jeg ønsker mig. Vi kvinder er enormt gode til at opstille succesparametre for os selv. Alting skal helst rime på "rigtige" ord som "kernesund", "maraton" og "2900 happiness", mens man til gengæld helt overser usexede ord som "hverdag", "sund fornuft" og "plads til begejstring". Med andre ord: Når vi sætter os mål, kommer vi hurtigt til at fokusere på de "ydre", synlige resultater frem for på forandring, som virkelig betyder noget: Den, der sker inden i os selv.

Det har Andrea Bak, hvis projekt slankekur du har kunnet følge det seneste år her i FEMINA, måttet sande. Målet lød på minus 40 kilo og på at gennemføre Berlin-Marathon. Men her et år efter, hvor målet skulle have været nået, har hun måttet se en anden virkelighed i øjnene: Vægten siger ikke minus 40, men minus 20, og maratonet kan hun grundet en betændt akillessene godt glemme alt om ... så kære jer: Er hun en succes eller en fiasko? Andrea har valgt helt reflektorisk at ty til fiaskofølelsen (hvilket jeg tror, de fleste kvinder ville have gjort!), men er heldigvis kommet på bedre tanker. Kloge tanker!

Så alle i damer derude, lov mig én ting: Slå op på side 74 i denne uges FEMINA, og læs Andreas sidste artikel i serien om hendes store livsprojekt. Det er dybt rørende læsning, skrevet af en kvinde, som i den grad tør blotte sin sjæl. Tak, Andrea, for din ærlighed, ihærdighed og villighed til at grave en tand dybere, så vi ikke bare kommer til at polere endnu et glansbillede op, men derimod får den ægte vare. På godt og ondt. I mine øjne er du en kæmpe succes, og det har jeg kun én ting at sige til: R-E-S-P-E-K-T!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også