https://imgix.femina.dk/media/a76dce6ff187468dbbac6f910b618beb_31.jpg
Selvudvikling

Storme skal da ses på TV

21. marts 2012
af Renée Toft Simonsen
Dækningen af stormen Katrina er for intet at regne mod, når der i dag varslet storm over Danmark. Så bliver vejrfolk sendt ud til alle kroge af landet og stillet op ude på den yderste mole

Dengang orkanen Katrina hærgede, tænkte jeg indimellem, at TV-medierne måske kogte lige lovlig meget suppe på det ben? Selvfølgelig var det forfærdeligt for de mennesker, der blev berørt, men den måde, man svælgede i ulykken på, var næsten for meget, efter min mening. Men det er flere år siden, og dækningen af Katrina er for intet at regne mod, når der i dag bliver varslet storm over Danmark.

Når det sker, bliver vejrfolk sendt ud til alle af kroge af landet. Her bliver de stillet op ude på yderste mole - helst ved Vesterhavet. For nylig stod Jens Christian i Hanstholm på havnens mole, så langt ude man overhovedet kan komme uden at dratte i vandet. Han var totalt pakket ind i polarudstyr, halstørklæder og enorme ørebøffer og kunne berette, at "STORMEN VAR VED AT TAGE AF". Det var ren Monty Python, når det er bedst. Straks efter interviewede man en person fra Beredskabsstyrelsen (den samme på alle kanaler), som havde en masse gravalvorlige ting at sige - bl.a. at vi skulle huske at lukke døren ind til drivhuset. Nordjylland forberedte sig med sandsække, og der blev vist billeder af sommerhuse, der MÅSKE kunne styrte i havet. Man FRYGTEDE også, at vandstanden kunne stige flere steder, og til at understrege den frygt viste man billeder fra en lokalitet, hvor bølgerne allerede var ret høje, UDE MIDT I NORDSØEN.

Men det vildeste indslag var nok, da et billede af en journalist i den mest sindssyge vind tonede frem på skærmen. Han gispede efter vejret og kunne berette om, hvordan vinden var så kraftig, at han ikke engang kunne åbne øjnene. Til alles overraskelse stoppede vinden imidlertid pludseligt. Journalisten åbnede øjnene og fortalte skælmsk, at han BARE stod i en vindtunnel ude på Experimentarium i Hellerup. Og så gik han ellers i gang med at demonstrere, hvad der kunne ske med vores ting, hvis stormens vinde HAVDE HAFT STOR STYRKE. Først kastede han en havestol ind i vindtunnellen, og derefter en urtepotte, og jeg siger jer: Da han tog en HAVENISSE og kastede den, så kastede jeg mig på gulvet - AF GRIN.

Det var så absolut noget af det mest sindssyge TV, jeg længe har set. Og da de introducerede et helt nyt begreb, "stormturister", kunne jeg næsten ikke holde buksen ren. Her var budskabet fra Beredskabsstyrelsen: En storm skal ses på TV! Og ved I hvad: Jeg er fuldstændig enig. Drengene fra Angora kunne ikke have skrevet det sjovere, så er det sagt.

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også