Bliv bedre til at tackle skuffelser med disse gode råd
Selvudvikling

Store forventninger vs. virkelighed: Sådan tackler du skuffelser

12. december 2018
Onsdag, 12. december 2018 - 7:00 Udgivet første gang december 2016 - af Anette Aggerbeck (redigeret til web af Christina Forsberg)
Få 6 helt konkrete råd til, hvordan du bliver bedre til at tackle skuffelser.

De er en del af livet og ganmske umulige at undgå - og netop derfor er det rart at være rustet til at håndtere skuffelser. Vi har bedt psykoterapeut Pernille Fournais om hjælp:

Ekspertens bedste råd - Bliv bedre til at tackle skuffelser

1. Brug skuffelsen til at reflektere over dig selv: Hvad kan jeg bruge skuffelsen til? Hvad vil jeg med mit liv? Hvad giver mening for mig?

2. Hvis du flere gange har oplevet at sidde fast i en stor skuffelse, så spørg dig selv ved næste skuffelse: Hvordan kan jeg undgå at blive alt for skuffet? Hvordan kan jeg bedst muligt støtte mig selv?

3. Når du mærker vrede og/eller er ked af det efter en skuffelse, så spørg dig selv: Hvad handler min skuffelse om? Har mine følelser og tanker noget at gøre med tidligere oplevelser, hvor jeg blev skuffet?

4. Arbejd med dit selvværd. Du vil opleve flere skuffelser, hvis du udstråler, at du er et offer, så vælg at gøre noget ved det. Få små succeser i hverdagen, så du langsomt kan erstatte skuffelserne med en mere positiv livsholdning. Smil f.eks. til en i supermarkedet og oplev, at du bliver set ved, at du får et smil tilbage.

5. Snak med andre om dine tanker og følelser omkring din skuffelse. Føler du stor vrede, så stil dig f.eks. ved en togbane og skrig, når toget kører forbi. Hug brænde, løb en lang tur eller find på noget andet, hvor du får brugt din krop. Vær bevidst om, at din vrede ikke går ud over din familie, venner eller kolleger.

6. Opsøg en terapeut, hvis du har svært ved selv at komme videre og arbejde på egen hånd med dine negative overbevisninger.

Læs også: Familie & jul: Sådan undgår I konflikterne

Video: Her er den gode måde at starte dagen på

Læs også