Baronesse Helle Reedtz Thott
Selvudvikling

Storbyadvokaten, der blev baronesse

23. juni 2016
af Rikke Hast
Foto: Christina Hauschildt
Hun voksede op i en helt almindelig kernefamilie i Hillerød. En dag flyttede hun til København for at studere jura, og der mødte hun ved et tilfælde baron Otto Reedtz-Thott. Det lyder som et eventyr, og er det næsten også. Læs om storbyadvokaten, der flyttede ind på slottet.

Baronesse Helle Reedtz Thott, som du kan møde i denne uges SØNDAG, er udover at være baronesse også advokat, og hvor hendes mand Otto Reedtz-Thott voksede op på Gavnø velvidende, at han en dag skulle overtage slot og forpligtigelser, voksede Helle op i et hjem omgivet af bøger, der pirrede hendes naturlige videbegærlighed samtidig med, at hun fik mulighed for at udvikle sine evner og interesse for musik og sport på højt niveau.

– Jeg spillede klaver gennem flere år og dyrkede sport på højt niveau. Man var dog aldrig i tvivl om, at det at gøre sig umage med sine studier, og det at få en god uddannelse var vigtig, siger Helle.

Studerede i USA

Som en del af sit jurastudie valgte Helle, der siden hun var barn har vidst, at hun ville være advokat, at tage til USA og læse jura og blandt andet kriminalret i halvandet år. Hun blev oven i købet tilbudt et scholarship i USA. Hun takkede dog pænt nej, for hun ville gerne hjem til Danmark igen. Efterfølgende forsatte hun sine studier på Københavns Universitet og blev cand. jur. på normeret tid.

Det var, mens Helle studerede, hun mødte Otto. Da var hun kun 21 år.

– Jeg var lige kommet hjem fra Sydfrankrig, hvor min familie og jeg altid har tilbragt somrene. En veninde fra mit studie og jeg var en skøn sensommeraften i København for at spise middag. Vi mødte tilfældigt Otto på samme restaurant og min veninde, som kendte Otto, introducerede os for hinanden. Vi faldt i snak og følte begge, at vi gerne ville mødes igen. For mig var det kærlighed ved første blik.

https://imgix.femina.dk/baronesse_3.jpg

En rar atmosfære

Helle færdiggjorde sit studie, og arbejdede nogle år på et af Danmarks største advokatkontorer i København. Tiden er gået hurtigt, og til august har parret været gift i 13 år.

– Modsat min bedstemor, der ofte havde været på Gavnø for at se tulipaner, havde jeg aldrig besøgt Gavnø, før jeg mødte Otto. Første gang jeg kom her som gæst, bemærkede jeg, hvor indbydende stedet er. Her er en rar atmosfære. Jeg har altid synes, at Gavnø er et utroligt smukt sted. Det er et privilegie at bo i historiske omgivelser, og jeg opdager stadig nye detaljer, som jeg ikke tidligere har bemærket.

https://imgix.femina.dk/ba_4.png

Gavnø har historien

Helle fungerer stadig som advokat, men det er mest for godset og for Gavnøs Ejendomsselskab.

– Jeg har mange forskellige roller, det har man et sted som dette. Man skal kunne mestre mange ting. En af mine værdier har altid været, at man skal gøre sig umage med de ting, man foretager sig. Da jeg ikke har nogen formel uddannelse indenfor f.eks. markedsføring og events, som er noget af det, jeg i dag også er ansvarlig for, må jeg bruge min kreative sans og min fornuft, siger Helle, der også er direktør for Gavnø Fonden.

– Gavnø har historien. Vi skal bare formidle den. Det, at få slottets historie til at leve, er vigtigt for både Otto og jeg. Lige nu er vi i gang med et spændende projekt i samarbejde med Realdania. Det hedder »Living History«.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også