https://imgix.femina.dk/media/c020e1910eee41d1a4a4402fe171266c_2.jpg
Selvudvikling

Spot manden på bilen

17. november 2011
af Camilla Kjems
”Spot manden på hans bil” – det er sgu da smart, hvis man ikke lige har mulighed for at tjekke hans hjem ud på de første dates - en metode, vi kvinder her på redaktionen er ret vilde med

Kvinder og sko. Piger og dukker. Mænd og biler! Så stereotyp kan verden se ud. Og det er ikke engang grebet ud af den blå luft! Jeg så engang en dokumentar på DR2, der tydeligt dokumenterede, at der ikke var tale om ren køns-fordomsfuldhed.

10 babyer på godt ét år blev placeret i en rundkreds sammen med deres mødre. I midten af rundkredsen lå en masse legetøj spredt ud over gulvet: Dukker, våben, biler. Et klokkeklart billede tegnede sig, straks babyerne blev "sluppet løs": Pigerne fandt sig nogle dukker og tog dem med tilbage til moderen for at vise dem frem. Drengene derimod kastede sig over de mange våben og biler: Tog op, studerede, smed fra sig, samlede noget nyt op - uden at ænse deres mødre. Allerede i en så tidlig alder, og uden at forældrene kan have påvirket børnene synderligt, var kønsrollerne altså tydelige: Pigerne var de omsorgsfulde, og drengene var krigere på jagt (for nu at sige det lidt sort-hvidt). Tankevækkende.

Den type "putten i kasser" er selvfølgelig altid meget stereotyp, men det ændrer ikke ved, at det er dybt underholdende. Det vidner TV-programmer som "Kender du typen" om. Ud fra madvarer, bøger, møbler og garderobe kan livsstilseksperterne tegne et ofte ret præcist billede af personen bag. Og det samme kan man gøre med hensyn til valg af bil, gør en ny bog opmærksom på. En metode, vi kvinder her på redaktionen er ret vilde med. "Spot manden på hans bil" - det er sgu da smart, hvis man ikke lige har mulighed for at tjekke hans hjem ud på de første dates. Læs meget mere i denne uges FEMINA - måske du kan blive klogere på din mand/kæreste/bror/kollega/date. Det er i hvert fald sjov læsning!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også