https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/kiraprim.jpg
Selvudvikling

Spil dansk ... eller bare lyt!

23. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: PR
På torsdag spilles der dansk for alle pengene i hele det ganske, danske land. Intet mindre end 1233 musikalske tilbud er linet op, så det er sådan set bare at tage for sig på Spil Dansk Dagen.

Bor du i Køge eller Korsør? Middelfart eller Maribo? Fuldstændig underordnet, for der er frit valg på alle hylder - og i langt de fleste byer, når Spil Dansk Dagen skruer op for volumen og serverer en række musikalske godbidder af nærmest en hver slags. Det er nemlig dagen, hvor vi fejrer dansk musik i alle dens farver og stemninger. Og det gør vi godt. Så godt, at den årlige Spil Dansk Dag, som altid finder sted den sidste torsdag i oktober, nu har fået vokseværk og er blevet udvidet med både en 'optakt' til selve dagen og en hel weekend bagefter, hvor tilbuddene vælter ind over landet.

Kom til Kira-koncert!
Så allerede nu er der altså workshops og koncerter, der tæller takterne op til den egentlige fejring af den danske musikbranche - torsdag d. 25. oktober. Og er du københavner, kunne du passende smutte forbi Jytte Abildstrøms Riddersalen og få dobbelt op på opleveren. For i den smukke teatersal lader sangerinden Kira Skov sin lækre stemme fylde rummet i en eksklusiv koncert med smagsprøver fra en kommende udgivelse - og noget af dét, du allerede kender. Kira har designet koncerten til lejligheden, spiller med sin hemmelige trio og ser selv frem til koncerten, der begynder kl 20.
"Jeg har drømt om at spille en koncert i Jytte Abildstrøms smukke og stemningsfulde teater, og jeg glæder mig meget".

Noget for enhver smag
Dét kan du også roligt gøre. For uanset om du lægger vejen forbi København og Kira, eller du bliver hjemme i Lemvig eller på Lolland, er der lidt af hvert for ørerne. Der er nemlig dømt dansk, så det batter - og i alle genrer … jazz, hip hop, reggae, blues, klassisk eller kor, og hvad end du foretrækker, er der ikke langt til et arrangement, der passer præcis til dig. Og meningen er, at vi gerne må fastholde fokus på dansk musik og lade os smitte musikalsk - i dag, på torsdag og weekenden - så det varer ved resten af året. Rigtig god Spil Dansk Dag!

Læs også