https://imgix.femina.dk/media/4f3a56426c1145e5b7f029ad26d7290f.jpg
Selvudvikling

Sort humor & lig på bordet

24. september 2009
af Christina Ove Holm
Foto: Camilla Stephan
Mauskriptforfatter Mette Heeno og producer Mie Andreasen er de to kvinder bag TV2s nye serie Lærkevej. En serie de har arbejdet på døgnet rundt i to år og som de genremæssigt sammenligner med Desperate Housewives” eller ”Weeds”.

Lærkevej

"Lærkevej" har premiere den 24. september, og der vises 10 afsnit i løbet af efteråret. TV2 regner med at vise sæson 2 i efteråret 2010.

Solen skinner altid på Lærkevej. Alle folk er flinke, og alt er pænt og nysseligt på parcelhusvejen, som ligger i en dansk forstad. Men i virkeligheden gemmer der sig frygtelige overraskelser inde bag de blankpolerede ruder og under de trimmede græsplæner. Beboerne på Lærkevej bærer nemlig alle på en skæbnesvanger hemmelighed, der konstant driver dem ud i absurde og komiske situationer, fortæller "Lærkevejs" manuskriptforfatter Mette Heeno, der sammen med producer Mie Andreasen har udviklet serien, som er en helt ny genre på dansk TV.

Mere tyngde og sort humor
Serien falder i 10 afsnit og balancerer mellem comedy og drama, mellem humor og alvor, hvilket aldrig er set før i dansk fjernsyn. - Vi kalder genren for "dramady", siger Mie Andreasen. - Hvis man skal sammenligne genren med noget andet, må det være "Desperate Housewives" eller "Weeds", fortsætter hun. Mette Heeno mener, at serien adskiller sig fra de amerikanske serier. - Selv om jeg godt kan se, at den genremæssigt nærmer sig "Desperate Housewives", synes jeg, denne her historie har større tyngde og en humor, som er mere sort, siger hun.

Vi er stolte
- Jeg er da vildt spændt på, hvad folk ude i stuerne vil synes. Men jeg er også meget stolt af, hvad vi har lavet. Og vi har givet os 100 procent. Vi kunne ikke have gjort det bedre, siger Mie Andreasen. De to kvinder er enige om, at deres fælles humor, fælles smag og samme perfektionisme gør dem til et godt makkerpar.
Mette er jo en skide god forfatter og skriver så præcist, at man ikke ét sekund er i tvivl om, hvordan en person ser ud, og hvordan en scene udspiller sig, siger Mie.
- Og så er hun på trods af sine kun 32 år en meget voksen person. Det kan man se i den måde, hun skriver på. Hun går meget i dybden med nogle alvorlige problematikker som for eksempel kræftsygdom, skilsmisse, voksenmobning og andre tunge emner, som kan være svære at håndtere, siger hun.
- "Lærkevej" er egentlig ét langt læserbrev fra os til danskerne, griner Mette

Kommet tæt på hinanden
Når man spørger de to kvinder, om de seneste to år har været hårde, kigger de på hinanden og griner som to veninder, der har kendt hinanden altid. - Det har været helt fantastisk. Vi er kommet utrolig tæt på hinanden. Vi har arbejdet sammen hver eneste dag og brænder begge så meget for det, at det har været en leg - selv om vi naturligvis har taget det seriøst, og det har været hårdt arbejde. Vi har ikke bare arbejdet sammen, men også været sammen i fritiden. Andre folk synes nok, vi har været ulidelige at være sammen med, fordi vi ikke har talt om andet end "Lærkevej", smiler Mie Andreasen.

Læs også:
Ole Henriksen fortryder intet
Får du en mulighed, så behandl den ordentligt.

Læs også