https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/klummer/2012/camilla-kjems-2012/1245-camilla-2-copy-2.jpg
Selvudvikling

Sort bælte i livet

12. december 2012
af Camilla Kjems
Fandtes der en uddannelse, en komplet guide, en brugsvejledning i at tage det sorte bælte i livet – så ville den stå øverst på min ønskeseddel

Jeg er i gang med at tage det sorte bælte i livet. Jeg er ikke nået særlig langt endnu, for bedst som jeg tror, jeg er klar til den store eksamen, sker der altid noget, der vender hele min tilværelse på hovedet: Finanskrise. Endnu et barn. Nyt job. Ny krise. Nye udfordringer. Det er den uendelige historie - og jeg er blevet seriøst i tvivl om, hvorvidt det nogensinde vil holde op?

For hvor havde Sokrates ret, da han for 2.400 år siden udbrød de kloge ord: "Jo mere jeg ved, jo mere ved jeg, at jeg intet ved." Så i virkeligheden er jeg måske længere fra det sorte bælte end nogensinde før ... og måske er det i virkeligheden godt!

Fandtes der en uddannelse, en komplet guide, en brugsvejledning i at tage det sorte bælte i livet - så ville den stå øverst på min ønskeseddel, for sure! Men så igen - brugsvejledninger er jo i virkeligheden gaaabende kedelige! Livet er jo for fanden allerbedst, når det er fuldt af overraskelser og oplevelser. Også selv om de indimellem gør nas. Så mens jeg fortsætter jagten på det sorte bælte (som jeg godt ved, jeg aldrig - ja: ingen! - nogensinde får) har jeg i stedet valgt at:

1. Prøve at styre, hvor jeg vil hen, så jeg så vidt muligt selv sidder bag rattet på "mit livs rejse".
2. Være åben over for den visdom, livets "tilbageslag" giver mig undervejs. Uden sorg ingen glæde.
3. Indse, at alting kræver hårdt arbejde og beslutsomhed. INGEN kommer nemt til noget. Det handler om MIN og DIN tilgang til livet.

Alvorlig snak her, hvor året går på hæld. Men heldigvis er der råd at hente i denne uges FEMINA. Læs mere på siderne 88 og 108. God fornøjelse.

Klik på billedet herunder og få et smugkig i denne uges FEMINA

Læs også