https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/49/sos-fenger/sos-fenger-stor.jpg
Selvudvikling

Søs Fenger: Jeg gider ikke være selvforsynende med alting

2. december 2012
af Redigeret af Trine Fisker
Foto Sif Meincke og All Over Press
Vi er blevet alt for gode til at være selvforsynende, mener Søs Fenger, der gerne vil have én, som kan hjælpe hende med ting

Selv om vi er rigtig mange kvinder der både kan bore vores egne lamper op, sætte hylden i vatter og fixe diverse andre praktiske udfordringer i hverdagen, så er det slet ikke så fantastisk at være selvforsynende, mener sangerinden Søs Fenger.

- Nu er vi kvinder, især danske kvinder, ret gode til at være selvforsynende med mange ting. Vi kan bore og skrue og sætte lamper op, og vi kan fandeme også reparere nogle møbler. Men det er lige før, jeg vil sige: »Jeg gider ikke være så dygtig«!« Det gider jeg faktisk ikke. For jeg vil gerne have én, som kan hjælpe mig med de ting. Og jeg vil gerne have, at han skal vide, at jeg har brug for ham, så jeg ikke bare er selvforsynende med alting. Fordi, hvor fedt er det egentlig at være dét, siger hun.

LÆS MERE: Sådan holder du liv i dit parforhold

Vi er for maskuline

Og hun kommer selv med svaret på spørgsmålet.

- Danske kvinder er måske også blevet ret maskuline, fortsætter hun.

LÆS MERE: En gang om året går Søs Fenger fra at være kvinde til at være lidt pige-agtig. Læs hvornår lige her

- Og her taler jeg i høj grad om mig selv. Men jeg arbejder også i en branche, hvor der er mange mænd, og det gør måske, at man nemt bliver lidt hærdet og lige lidt grovere i filten. Meget af det, vi laver fis med omme bag scenen, er ret så mandehørmsagtigt. Pludselig hører jeg mig selv sige de frygteligste ting. Og jeg bander og svovler. Indimellem skal man virkelig tvinge sig selv til at huske de andre sider også og give dem lov til at komme frem i lyset. Det handler også om at turde være lidt svag en gang imellem. Og turde nyde at være svag. Og det gør man - f.eks. - også ved at række ud til en mand og vise, at man har brug for ham, siger hun.

Læs også