https://imgix.femina.dk/media/4c664156b19c432f8b9b6efe5704a622.jpg
Selvudvikling

Søren Pind forudser manderevolution

15. juli 2011
af Lene Rode og Marie Tromborg
Foto: Hanne Paludan Kristensen
Kønnene opfører sig så ens, at mændene snart laver revolution, mener integrationsministeren

Den moderne kvinde vil føre, når hun danser. Hun vil klare alle de ting, der tidligere egentlig var mandens rolle. Derfor er mænd og kvinders rolle blevet en. Men det er en fejl, mener integrationsminister Søren Pind, der hævder, at en ny mandebevægelse ulmer under overfladen.

- Indtil 1968 gik mandehistorier i arv fra far til søn. Men de historier blev afbrudt i 1968, hvor manden blev en skægget klovn i Jacoform-sko. Han var næppe nogen casanova. Men nu spirer der enorme uofficielle netværk, hvor mænd genfortæller mandens historie. Det er et sjovt fænomen, som jeg har studeret nøje. Og jeg tror, der er en manderevolution på vej, siger Søren Pind.

Vi er forskellige
Han mener, at problemet ligger i, at forskellen mellem kønnene er blevet udvisket, så vi er blevet ens.

- Men vi er ikke ens. Der er forskel på mænd og kvinder. Kvinder er højt socialt intelligente og elsker at tale om tingene, og hvem har ikke set en mand forsvinde mentalt midt i en samtale. Mænd vil gerne sove efter sex, mens kvinden får energi, fordi hun skal løbe væk og passe på sit æg. Vi er forskellige, og jeg møder utrolig mange kvinder, der er ikke lykkelige, fordi de ikke anerkender den forskel, siger Søren Pind.

Kønnene er forskellige
Det er kvinden, der føder børn, og jeg har svært ved at se en rollefordeling, hvor han går hjemme og nusser. Det kunne jeg aldrig gøre. Hun mister respekten for ham, og han mister også respekten for sig selv.

- Jeg siger ikke, at det er retfærdigt, men det er sådan, det er, mener Søren Pind.

Mænd vil køre bilen
Selv har han ikke haft barsel med sine to sønner, og han siger selv, at han er en gammeldags mand. Men han mener også, at det handler om en biologisk rollefordeling:

- Hvis et par ligger i soveværelset, og der er en høj lyd nede i stuen midt om natten - hvem er det så, der går ned? Ve den mand, der ikke gør det! Der er nogle ting, der følger med rollefordelingen. F.eks. kan de fleste mænd godt lide at være den, der kører bilen. Og der er små ting, hun kan gøre, for at få ham til at føle, at han fører i dansen - uden at lade ham mærke med det, anbefaler Søren Pind.

Læs også Søren Pind interviewet Kvinder har brug for at mænd fører på femina.dk

Eller hvilke syv ting, kvinder hader ved mænd på femina.dk.

Læs også