https://imgix.femina.dk/media/829b97d401fc46fe869fc86732f8c16c.jpg
Selvudvikling

Smerter i underlivet

4. maj 2010
af Søs Wollesen
Foto: Colourbox
Du skal have undersøgt dine tarme lidt nærmere – måske har du fået en infektion på din udlandsrejse, det kan almindelige afføringsprøver ikke altid afsløre

Jeg er en pige på 20, som har taget p-piller i tre-fire år. Jeg har i en periode på halvanden måneds tid oplevet, at der lige i "hjørnet" mellem lysken og dér, hvor mavestykket under navlen begynder, en gang imellem kommer en nivende fornemmelse. Det føles lidt som en slags menstruationssmerter, eller ligesom jeg kunne forestille mig ægløsning føles. Mest i venstre side. Nogle gange føles det ligefrem, som om smerten går lidt ned i låret. Smerten varer som regel ikke mere end 10 minutter, og jeg kan ikke umiddelbart se noget system i, hvornår den opstår.
Jeg oplevede ligeledes forleden, at jeg fik deciderede menstruationssmerter, også selv om min menstruation var stoppet fem dage tidligere. Jeg har fået et gynækologisk tjek og blev podet for klamydia og gonorré, men intet viste noget som helst.
Jeg har været på en længere rejse, og i den forbindelse havde jeg diarré. Lige siden (i tre måneder) har jeg haft skiftende afføringsmønster. Jeg vil også nævne, at jeg formentlig har PCO (polycystisk ovariesyndrom).
Den anonyme

Der er flere elementer i det, du skriver, som jeg synes skal undersøges nærmere. Du skriver, at du fået et gynækologisk tjek, og det indbefatter formentlig (forhåbentlig) en ultralydsskanning. Hvis ikke, så skal du se at få lavet sådan én. Blodprøver og ultralydsskanning kan afgøre, hvorvidt du har PCO eller ej. Det er også vigtigt at få afklaret i forhold til, hvilke p-piller du tager.
Dernæst skal du måske have undersøgt dine tarme lidt nærmere - måske har du fået en infektion på din udlandsrejse, det kan almindelige afføringsprøver ikke altid afsløre.
En ultralydsskanning kan også afgøre, om du evt. skulle have fået lyskebrok - det er ikke altid, det bliver synligt og giver "bule" i lysken. Der kan jo være andre årsager til dine periodiske smerter, men jeg håber, ovenstående kan hjælpe dig lidt på vej hen imod en opklaring.
Søs

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa93dc5c998540d499589dcbc1e44c30.jpg

Spørg om krop
Søs Wollesen er læge, zoneterapeut og akupunktør. Har du et spørgsmål til Søs, kan du skrive til hende på sos@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også