https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/hammerprim.jpg
Selvudvikling

Slå hul i tabuerne!

3. oktober 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Middag med Manu Sareen, foredrag med Lizl Rand, et startnummer til Ironman - eller psykologtimer. Det kommer bl.a. under hammeren på Lauritz.com, der sætter fokus på angst, depressions- og OCD-ramte i forbindelse med ’Verdens Mentale Sundhedsdag’.

Vi håber, at auktionshammeren kan slå hul i det tabu, der omgiver depression og angst og OCD-ramte. En lang række af landets bedste psykologer og behandlere, har doneret til auktionen og det giver håb om at mennesker med OCD, depression, angst og andre psykiske lidelser, kan hjælpes ud af deres isolation og svære dagligdag, siger Lise Hogervorst, formand for fællesorganisationen ODA.

Om ODA

Fællesorganisationen ODA, er fællesorganisation for OCD-foreningen, DepressionsForeningen og Angstforeningen.

De driver sociale cafeer og tilbyder vejledning og uddannelsestilbud til syge og pårørende.

Samtidigt står de overfor at skulle etablere et 'Videnscenter for Sygdomshåndtering'.

Centret skal udvikle og arbejde med rådgivning, støtte og netværk samt, at udvikle redskaber og tilbud til patientgruppen

Fokus på psykiske lidelser
Fællesorganisationen ODA har oplevet en enorm opbakning fra psykologer, terapeuter og behandlere, som alle vil støtte op og gøre opmærksom på det tabubelagte emne. Men også flere kendte danskere profiler og mennesker som selv er ramt af OCD, depression og angst, samt deres pårørende støtter op om auktionen.

Hvad kan jeg byde på?
ODA har forsøgt, at samle en vifte af tilbud og effekter, som på hver deres måde kan hjælpe til med, at 'håndtere sygdom i hverdagen'. Under hammeren kommer således psykologbehandling, yoga-lektioner, Wellness-tilbud og foredrag. Ud over de mange typer af behandlinger, kan man også byde på effekter såsom en kugledyne, lysterapilamper, smykker, sportstøj, en cykel, og mange andre lækkerier.

Støt ODA's arbejde
Ved at byde er man med til at sikre ikke kun opmærksomhed om sygdomme, der kæmper hårdt for at opnå ligestilling i sundssystemet, det fulde beløb fra auktionen, går til fællesorganisationen ODA's arbejde med, at skabe større viden og en bedre hverdag for OCD-, angst- og depressionsramte, fortsætter Lise Hogervorst

Hvorfor en auktion til fordel for OCD, depressions og angstramte?
Målet med auktionen er at støtte arbejdet med, at bringe mennesker med OCD, depression og angst ud af deres isolation og deres svære dagligdag. ODA arbejder aktivt med at understøtte patienternes egne ressourcer og gøre dem i stand til at håndtere hverdagen. 400.000 mennesker er ramt af OCD, depression og angst. Sygdommene berører ikke kun den ramte, men også de omgivende familier, venner og kollegaer.

Tabu om psykiske sårbarhed
En psykiske lidelse har ofte store konsekvenser for de berørtes evne til, at deltage i samfundslivet og opretholde en almindelig hverdag.
At leve med psykisk sårbarhed er omgærdet af tabu og stigmatisering, og fører ofte til isolation og langsom udstødelse fra arbejdsmarkedet og andet socialt liv. Det er ikke bare dyrt for den enkelte - det er også dyrt for samfundet. Der brug for en bedre indsats. Vi starter med hverdagen, siger Lise Hogervorst.

Udpluk af nogle af de oplevelser og effekter, der sættes på auktionen:
'Foredrag med Lizl Rand' - 'Coaching af Søren Bregendal'- 'Kostvejledning hos Lene Hansson' - 'Foredrag med Farshad Kholghi' - 'Mindfulness med Lars Damgaard' - 'Vandretur med Jytte Hilden' - 'Rundtur på TV2 NEWS med Janni Pedersen' - 'Maleri af Kaare Norge' - 'Foredrag med Body-sds guruen Martin Morgensen' - 'Mindfulness Akademiet samtaler' - 'Psykologgruppen Randers, OSTENFELD|BADEN terapi' - 'Butcher's Garage fitness medlemskab' - 'Foredrag med Anne Marie Geisler' - 'Latterkursus med Latterguruen' - 'Dansk Sæbe, et års forbrug af sæbe' - 'Bang Akademi: 6 coaching sessioner for unge' - '8 ugers mindfulness kursus med CEKTOS, Center for Kognitiv Terapi Og Supervision' - 'Samtaler hos div. psykologer i hele Danmark' - 'Zoneterapi hos div. terapeuter i Danmark' - Coaching - 'BODY-sds behandlinger' - Middag på l'Alsace - 'M2tango Studio' - 'Dennis Knudsen gavekort' - og mange, mange flere.

Læs også