https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1006-feb-kjems/1006-feb-kejms-2-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Skyld med skyld på

26. august 2010
af Camilla Kjems
Vi har alle brug for at springe over, hvor gærdet er lavest en gang imellem – kunsten er bare at gøre det uden at få dårlig samvittighed og skyld med skyld på

Forleden glemte jeg forældresamtalen i min søns børnehave. Min mand stod undrende og ventede på mig foran døren ind til Svanestuen, men endte med at tage samtalen selv - og jeg? Ja, jeg lå veltilpas i min hængekøje under æbletræet i lykkelig uvidenhed om min eklatante brøler. Ups!

Ugen efter var den gal igen: Børnehaven holdt sommerfest kl. 15, og forældrene skulle hver især medbringe mad. Jeg havde på forhånd annonceret, at jeg først kunne være der kl. 16 ... kl. 16.15 ankom jeg til festen lettere panisk med en madkurv bestående af en sammenklappet bolle med ost samt to ferskner og to æbler, det hele venligst udlånt af kantinen på min arbejdsplads.

Og her er det så, jeg godt kan føle mig en anelse utjekket, for ikke at tale om dårlig mor, når jeg så kigger rundt og får øje på alle de øvrige forældres hjemmebagte spinat/laksetærter og pølsehorn. I stedet for at martre mig selv med skyldkomplekser langede jeg undskyldende en bemærkning ud om, hvor utjekket en mor jeg var - hvorefter forældreparret ved siden af med høj latter bekendtgjorde: "Ork! ... vi er da dukket op med lunede deller fra Nettos frysedisk et utal af gange!!! Det er kun, fordi vi begge er på barsel lige nu, vi har haft tid til at lave tærte i dag ..!" Py-y-yh - TAK!!! Hvilken lettelse ... og selvfølgelig er det sådan, det forholder sig: Vi har alle brug for at springe over, hvor gærdet er lavest en gang imellem - kunsten er bare at gøre det uden at få dårlig samvittighed og skyld med skyld på.

I denne uges tema får du seks sider fyldt med gode tip til, hvordan du gør dit liv meget lettere. Rigtig god fornøjelse!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c5d25999e8c743cd812aa2778e6dd9ce.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også