https://imgix.femina.dk/media/7f824d56feb94d09b4ae50afa0825e55.jpg
Selvudvikling

Sisse Fisker

17. april 2009
af Britta Bjerre
foto Marianne Leth
Sisse Fisker har været vært på »Aftenshowet« i godt to år efterhånden. Hun kom fra TV2, hvor hun var sportsvært, og springet fra sportsjournalistikken til den blanding af lidt af hvert, som »Aftenshowet« præsenterer live, har været stort og svært, men samtidig også vildt spændende svært. Her på siden kan du til gengæld få mere at vide om, hvem Sisse Fisker synes trænger til et klap på skulderen, og hvordan det er at spise hanekam, altså rigtig rød hanekam...

1. Hvad er det sødeste, nogen har sagt til dig fornylig?

Forleden søndag, hvor jeg var ovre i løbeklubben Sparta og træne, var der en mand, der helt ud af det blå bare kom hen og sagde, at han bare lige ville fortælle mig, at jeg var god i »Aftenshowet«, og at hans kone og han især havde nydt mit interview med Hanne-Vibeke Holst. »I havde sådan en god kemi, I to«, sagde han. Sådan noget varmer virkelig mit hjerte. Min kæreste siger mange søde ting til mig, og det gør min familie også. Men den slags dér, det bliver jeg helt løftet af...

2. Hvilken forfatters bøger kan du ikke leve uden - næsten ikke?

Hanne-Vibeke Holsts. Jeg har alle hendes bøger. Jeg er en stor fan af hende.

3. Yndlingsduft?

Duften fra liljer. Jeg elsker blomster i øvrigt. Jeg har det med at fylde min cykelkurv, så den revner, og så ellers sprede blomster i mit hjem. Da jeg gik i 8.-9. klasse, arbejdede jeg på en planteskole, hvor jeg stod og bandt blomsterbuketter. Og det har så hængt ved: Blomster skal der være i et hjem!

4. En film, du kan se igen og igen?

»Et smukt sind« med Russel Crowe. Jeg har i hvert fald set den et par gange, og første gang var jeg fuldstændig færdig over den. Det er sjældent, jeg tuder over en film, men her gjorde jeg. Og Crowe har været en af mine yndlingsskuespillere siden. Så er der også »Moulin Rouge« med Ewan McGregor i hovedrollen. Den er god. Og det er han også.

5. Musik, du aldrig bliver træt af?

TV-2 og Steffen Brandt. Tina Dickow er jeg også ret vild med. Jeg har lyttet til hende, lige fra hun ikke var særlig kendt, og hvor jeg så et dokumentarprogram om hende, om hvordan hun flyttede til London og levede dér helt alene for at få sit gennembrud. Jeg var inde i Operaen, da hun fik kronprinsparrets store kulturpris. Det var bare så fortjent og så fedt at se netop hende få den.

6. Er du morgenmenneske eller natteravn?

Kæmpe morgenmenneske. Spørg min kæreste. Han hader, når jeg nærmest løber ud af min seng om morgenen. Jeg kan ikke holde ud at blive liggende, hvis jeg er vågen. Jeg kan til gengæld overhovedet ikke holde mig vågen til en film i fjernsynet om aftenen, heller ikke i biografen. Så skal filmen i hvert fald være virkelig god!

7. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Hvis det var helt generelt, ville jeg samle nogle timer sammen og bruge dem sammen med min nevø og niece, som skulle flyves over til mig fra Nordjylland. Jeg er vildt glad for de unger, som er fem og seks år.

8. Hvem trænger til et klap på skulderen?

Sygeplejerskerne. Min svigermor er oversygeplejerske på børneafdelingen på Skejby Sygehus, og når jeg hører om, hvor hurtigt de løber, så tænker jeg bare, at de skulle have noget mere i løn og skulle være nogle flere om arbejdet. De er jo simpelthen så gode, de sygeplejersker.

9. Hvor ville du gerne bo, hvis du ikke boede i Danmark?

New Zealand. Jeg var der for 12 år siden med en veninde, og de er de sødeste mennesker, og det er det smukkeste land med både sne og bjerge og vand, og der er grønt, og der er rent. Jeg ville simpelthen så gerne tilbage dertil.

10. Hvad er det værste, du nogensinde har spist?

Jeg spiste hanekam fornylig. Altså hanekam. Den dér røde kam på en hane! Jeg var på en fin restaurant, hvor jeg bestilte en pastaret, og jeg så godt, at der stod »med hanekam«, men tænkte ikke rigtigt over det. Så kommer retten ind, og der ligger det dér hanekam så på tallerkenen som nogle trekantede stykker kød, der har en mærkelig floffy konsistens, når man får det i munden. Da vi bliver klar over, at det virkelig ER ægte hanekam, så ryger tallerkerne godt nok væk fra både mig og de andre, der har bestilt den samme ret. Det kunne vi bare ikke klare.

Læs også