https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/simipris-prim.jpg
Selvudvikling

Simi Jan vinder kvindepris

13. november 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Senere i dag modtager TV2-journalisten Simi Jan Zonta Danmarks kvindepris for sin utrættelige indsats for at give et nuanceret billede af livet i de krigshærgede lande som f.eks Afghanistan.

Foreningen Zonta Danmakr er en del af en verdensomspændende organisation, der arbejder for at fremme kvinders status og rolle, både herhjemme og i udlandet. Hvert år uddeler de en kvindepris til en person, der har gjort en helt særlig indsats for at hjælpe andre kvinder, og i år tildeles den altså journalist Simi Jan:

"Simi Jan har på forbilledlig vis formået at vise verden, at der er muligt at give et engageret billede af begivenheder fra et af verdens brændpunkter. Ikke bare billeder af vold og terror, men en mere nuanceret fortælling, der går bag de mennesker, der er direkte involveret, og den familie, der står bag dem. Som kvinde er hun gået bag facaden, er blevet inviteret ind bag murene og har taget den udfordring op, det er at være med til at nedbryde de fordomme, vi som danskere kan have om forholdene i muslimske lande.
Som følge af hendes TV-reportager og avisartikler er det lykkedes at redde et lukningstruet krisecenter i Afghanistan. Derved formåede Simi Jan at hjælpe voldstruede kvinder til en bedre tilværelse",
siger Zonta Danmarks landsformand Berit Birkelund fra Zonta Næstved i den pressemeddelelse, som foreningen har sendt ud.

Læs også