https://imgix.femina.dk/media/9ed016d5e38240ad97d9922a851c2bde.jpg
Selvudvikling

Simi Jan vender hjem

9. marts 2012
af Britta bjerre
foto: Simi Jan og Birger Storm
Efter næsten fem år i Pakistan og Afghanistan vender TV2-korrespondent Simi Jan hjem til Danmark og får base i København. Men det er stadig hendes job at rejse ud og rapportere fra verdens brændpunkter.

Efter halvandet års lang-distance-ægteskab kan Simi Jan endelig flytte sammen med sin mand igen.

Da Simi Jan i sin tid rejste til Pakistan for at rapportere hjem til TV2 på freelancebasis, tog hendes mand med. Men da Simi Jan i sommeren 2010 blev smidt ud af Pakistan, hængt ud for at være spion, ville hendes mand gerne hjem til Danmark, mens Simi Jan gerne ville videre til Afghanistan.

- Derfor blev det præmissen, at vi skulle bo hver for sig, og det skulle vi få til at fungere, siger hun. Hvilket altså også er lykkedes for parret, der har kendt hinanden "forever", som hun udtrykker det, og er gift på ottende år.

Vemodigt farvel

Det har været vemodigt for den 32-årige journalist at sige farvel til Afghanistan.

Selv om det er et af verdens fattigste og farligste lande, har hun forelsket sig i landet og har selv en familiær tilknytning til landet, har hun fundet ud af, selv om hendes forældre er fra Pakistan.

Beslutningen om at vende tilbage til København er en følge af, at TV2 har valgt at lukke sit Afghanistan-kontor.

- Men det er nok ikke sidste gang, jeg bosætter mig i udlandet, siger Simi Jan.

Se Simi Jan's egne billeder her - med hendes egne kommentarer - fra hendes liv som udenrigskorrespondent i Afghanistan og Pakistan.

Læs også