https://imgix.femina.dk/media/article/_t3p8998.jpg
Selvudvikling

Sille Lundquist: Fra Top model til mindfullness-coach

6. juni 2016
af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Bo Lynge
Hun var en af Danmarks største modeller tilbage i 1990’erne, hvor hun rejste rundt i hele verden. Den ene dag kunne hun vågne op i München og den næste dag i New York. I dag lever Sille Lundquist en fuldstændig modsat tilværelse. Hun er nemlig blevet mindfullnesscoach i sin egen virksomheden Being Human

Fred og ro var der ikke meget af, da Sille rejste verden rundt som model. Med en karriere, der har spændt fra Michael Jacksons musikvideoer til modeserier i britisk Elle, gik hun dengang under navnet Super-Sille. Og måske netop derfor var det naturligt for hende at vælge en mere rolig og indadvendt karriere, end den hun hidtil havde været vant til.

Håndboldspiller Camilla Andersen skiftede for nogle år siden håndbolden ud med en tilværelse som leder af et rejsebureau. Læs hendes historie her!

Modelkarriere og filosofi

Silles modelkarriere blev skudt i gang via en modelkonkurrence. Som niece af tidligere model Bente Lundquist lå skønheden i generne, og da Sille havde vundet konkurrencen i Danmark, tog hun til Los Angeles for at deltage i den internationale konkurrence. Da hun havde afsluttet sin HF i Danmark, flyttede hun til Paris for at arbejde som model.

”Jeg har altid været helt vildt nysgerrig på mennesker, og jeg har altid undret mig over, hvad vi er for nogle. Jeg tror også, det at møde så mange forskellige mennesker var det, der drev mig i min modelkarriere.”

Da Sille flyttede tilbage til Danmark i 1995, besluttede hun sig for at læse filosofi. De mange år som model havde givet hende et behov for at vende blikket indad og fokusere på det, der sker inden i os.

”Filosofi er en ekstrem til modelverdenen, og derfor tror jeg, at det var meget naturligt for mig, at det blev det. Hvor modelverdenen er meget udadvendthed, så havde jeg brug for den der indadvendthed. Og så tror jeg egentlig også, at jeg havde brug for at være lidt nørdet.”

Drømmer du også om et karriereskift? Få ekspertens 5 råd til et karriereskift her!

Tilbage til sig selv

I dag er Sille 45 år. Hun har stiftet virksomheden ”Being Human”. Her arbejder hun med at motivere og inspirere mennesker til at finde ind til sig selv, samtidig med at hun hjælper dem med at få deres livsenergi og gejst tilbage. Noget hun selv havde brug for, da hun afsluttede sin modelkarriere.

”Da jeg kom hjem fra New York, tror jeg lidt, at jeg havde mistet kontakten til mig selv, så filosofien var også en vej til at finde ud af, hvem jeg er. Så det var en kombination af en søgen, som jeg havde, og så en naturlig interesse for det at være menneske.”

Filosofien og coachingen har hjulpet Sille til at finde tilbage til sig selv, og i dag føler hun sig hundrede procent i sit rette element:

”Som model censurerer man sig selv på rigtig mange måder. Det kommer ikke altid til udtryk, hvordan man har det, fordi kunden betaler mange penge for, at man er glad og smilende. Samtidig skal man også evne at træde ind i en bestemt rolle alt afhængig af, hvad det er for et job, man er på. Det har været lidt af en rejse for mig at komme tilbage fra at være i forskellige roller som model til at være mig selv igen.”

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også