Saseline
Selvudvikling

Saseline: ”Jeg synes, at folks syn på kvindekroppen er usundt”

25. juli 2016
af Susse Wassmann
Saseline Sørensen kan godt lide, at hendes krop ikke er perfekt. At der er noget på kroppen, der fortæller, at hun har født to børn, at hun ikke længere er 20 år gammel.

Det var tilbage i S.O.A.P.-dagene sidst i 1990’erne. Efter et job satte Saseline sig ind i en taxa, og inden hun havde nået at give ham en adresse udbrød chaufføren:

”Du har da godt nok tabt dig, hva’?”

”Undskyld, hvad for noget?!” spurgte en målløs Saseline.

”Ja, du er da meget større, når man ser dig på tv,” replicerede chaufføren.

Saseline smører et tykt lag smør på en lille bid brød og tygger eftertænksomt.

”Så selv en taxachauffør tænkte over min vægt. Han kunne slet ikke forstå, at jeg så så almindelig ud, når jeg nu åbenbart så gigantisk ud ved siden af min søster, som vejede 45 kilo og er lavere end mig. Det måtte jeg så forklare ham. Men helt ærligt: Det er da langt ude!”

Dengang havde Saseline Sørensen rent faktisk en vægt og gik helt vildt meget op i at tælle kalorier og træne på den rigtige måde. Flippet varede dog kun et års tid.

”Min søster var jo åleslank, og jeg var sådan lidt buttet med det dér babyfedt, man jo stadig har i ansigtet som teenager. Så det gik lidt bersærk oven i hovedet på mig, jeg SKULLE bare tabe mig og være samme størrelse som min søster. Jeg stod på vægten hver dag og tjekkede: Hvor meget vejer jeg i dag? Det er en totalt forskruet måde at være ”sund” på, og jeg kunne aldrig drømme om at gøre det i dag. Det handler jo ikke om, hvor meget du vejer men om, hvordan du har det med dig selv. Ikke andet,” siger Saseline.

Læs resten af interviewet med Saseline i Q/juli, som kan købes i butikkerne lige nu eller hentes på vores app her!

Læs også: Vær din egen veninde, når du ser dig i spejlet

Læs også: Skuespiller Lisbeth Wulff: "Vi er bare mennesker for fa'en. Vi gør vores bedste!"

Bliv abonnent på Q og få magasinet sendt direkte til døren

kurver

Læs også