https://imgix.femina.dk/media/d4700bd2894244ad8a1adb5436fed59a_0.jpg
Selvudvikling

Sarah Kølpin: Sådan finder jeg ro i mit sind

10. november 2010
af Pia Konstantin Berg
Foto: Ditte Capion
Mental balance er altafgørende for vores velbefindende. Men roen kan være svær at finde i et liv, hvor det høje tempo sætter dagsordenen. Sarah Kølpin benytter meditation og naturen til det formål

Faktaboks:

- Husk at spørge dig selv, hvorfor du har travlt og løber hurtigt, og for hvis skyld du gør det. Det er så let at ryge ind i en stressspiral, og derfor er det vigtigt at stoppe op og mærke efter. Det er også vigtigt at prioritere sig selv noget højere - at gøre det, man synes er sjovt, kigge ud i luften, gå en tur eller læse en bog.

Sarah Kølpin har fået åndeligheden ind med modermælken, og lige fra hun var barn, har den spillet en afgørende rolle i hendes liv.

Lærte det af mor
Barndomshjemmet var inspireret af buddhismen, og hendes mor brugte meget tid på at meditere, finde ro og "chante" indiske mantraer.
- Jeg er vokset op med, at der er en mening med livet og de ting, der sker - at vi er forbundet med hinanden og til naturen, og at vi ikke bare ryger ned i et sort hul, når vi dør. Det giver et andet livssyn og skaber en større mening, når livet udfordrer én, siger hun.

Meditation og natur
Meditationen er hendes direkte vej til at komme i kontakt med sin spirituelle side, og derfor fylder det meget i hendes liv. Det samme gør naturen. Begge ting er med til at give hende den ro og stilhed, hun har behov for, når der er travlt.
- Det er bevist, at meditation skaber gode resultater på den fysiske side. Man får det bedre rent fysisk, og det kan bruges til smertelindring, bedre fordøjelse og bedre søvnvaner. Jeg kan helt klart mærke det fysisk. Tingene hænger sammen, og krop, sind og sjæl kan ikke skilles ad, siger Sarah Kølpin.

Danmark er åndsforladt
Selv om Danmark bliver betragtet som verdens lykkeligste land, mener Kølpin, at det samtidig er et meget åndsforladt land - vi er ikke opdraget til at kigge på os selv som åndelige individer.
- Åndelighed eller spiritualitet, tror jeg, er vigtigt for alle mennesker, men nogle er mere i kontakt med deres spirituelle del end andre. Når vi først har mærket den del af os, bliver det vigtigt at integrere den i vores liv. Jeg er mere opmærksom på, om jeg er rigtig glad, fordi spiritualiteten er en del af mit liv, og jeg kan ikke forestille mig et liv uden, siger hun.

RELATEREDE LINKS:

6 meditationstyper

Prøv de 5 tibetanere

10 tips til mere energi

Læs også