https://imgix.femina.dk/media/6a534f725ed14530929b6f2319a4a876.jpg
Selvudvikling

Sammen men hver for sig

22. september 2010
af Bettina Wøhlk
Foto: Carsten Seidel
Marie Sloma Qvortrup og Henrik Qvortrup er gift og elsker hinanden. Alligevel har de valgt at bo hver for sig

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi bliver gamle sammen. Vi giver hinanden plads, rum og lov til at være dem, vi er, og det er den bedste gødning til kærligheden, siger TV-journalist, Marie Sloma Qvortrup, om sit og manden, Henrik Qvortrups, ægteskab.

Var ved at knække midt over
Parret blev gift i 2002, men de første skærmydsler begyndte snart at melde sig. Deres første datter, Agnete, var ørebarn og sov kun 20 minutter ad gangen, og efter halvandet år var Marie så træt og tynd, at hun var ved at knække midtover. Hun havde forvandlet sig til en sur mokke, der skældte ud over selv de mindste ting. - Det ville jeg simpelthen ikke byde mit barn. Hun skulle ikke have en mor, der ikke var glad og ikke havde noget overskud, siger Marie.

Ville ikke skilles
Det var hende der traf beslutningen om, at Henrik måtte flytte. - Jeg var så fuld af sorg over, at det ikke lykkedes for os, og samtidig var jeg lettet, husker Marie. Parret brugte den første tid på at slikke sårene, og de var begge for udmattede til at beslutte, hvad der skulle ske. Efter et halvt år hver for sig blev de enige om, at de ikke ville flytte sammen igen. Men de ville heller ikke skilles, og da Agnete fyldte to år, blev Marie gravid igen.

Kæmpe kærlighedserklæring
- Henrik var glad og ville gerne have et barn mere med mig, og det var en kæmpe kærlighedserklæring, siger Marie, som ikke vil presse kernefamilieformen ned over sin familie. Hun, pigerne og Henrik er sammen tre af ugens hverdage, og i weekenden er de også altid sammen. Modellen med hver sin bolig har gjort noget godt for alle parter, og kærligheden blomstrer. - Den kærlighed, forelskelse og fascination, som var udgangspunktet for vores ægteskab, og som har været lukket ned, er blusset op i fuld lue, siger Marie.

RELATEREDE LINKS:

Dine, mine og vores børn


https://imgix.femina.dk/legacy/media/fec6f9ec79b3474085f63c2852bef930.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/5063d5fc74a346cdbeff0f611e27937e.jpg

Læs også