https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/01/05/premiere-lincoln/biograf-stor.jpg
Selvudvikling

Sally Field: Filmbranchen har knust mit hjerte – ikke kærlighed

30. januar 2013
af Tina Jøhnk Christensen, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG
Ofte er det ulykkelig kærlighed, der knuser hjerter, men ikke for skuespilleren Sally Field, der er aktuel i storfilmen Lincoln

I storfilmen Lincoln, som er nomineret til en Oscar i 12 kategorier, spiller Daniel Day-Lewis spiller hovedrollen som den amerikanske præsident Abraham Lincoln og Sally Field spiller Mary præsidentens kone.

Privat er hun ikke gift, og Sally Field har tidligere udtalt, at hun heller ikke har prøvet at have kærestesorger over en mand, men at det til gengæld er filmbranchen der ofte har knust hendes hjerte.

LÆS MERE: Efter 27 år væk fra det store lærred er Susse Wold vendt tilbage i Thomas Vinterbergs Jagten. Årene har gjort hende skrappere. Læs hvorfor på soendag.dk

Man skal være klar til at få slag

- Jeg sagde det nok, fordi branchen virkelig kan slå dig i gulvet og såre dig. Som skuespiller skal man være klar til at få nogle slag over nakken og være sårbar. Sådan er det bare. Måske er det, fordi jeg ikke har haft et længerevarende forhold, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved ikke om mit arbejde er min store kærlighed, siger hun eftertænksomt.

Filmen Lincoln har netop haft premiere herhjemme. Se hvilke kendte, der var med i galleriet under artiklen

I hvert fald så fylder jobbet som skuespiller meget i Sally Fields liv.

- Jeg er skuespillerinde helt ind til mit inderste. Rollerne bliver mere og mere interessante, jo ældre jeg bliver, og jeg har ingen interesse i at vende tilbage til rollerne som de små piger, siger hun, der selv er 66 år.

LÆS MERE: TV-vært Line Gertsen har så travlt på jobbet, at hun har valgt både sport og en hobby fra. Og så har hun kun en meget lille vennekreds. På den måde har hun også tid til familien. Læs hvordan hun har det med den prioritering på soendag.dk

Kæmpede for rollen i Lincoln

Selv kæmpede hun bravt for at få rollen i Lincoln. Hun havde først diskuteret muligheden med Steven Spielberg i 2005, men det tog tid at få projektet på benene, og først da Daniel Day-Lewis var castet som præsidenten, kunne Sally Field overbevise den legendariske instruktør om, at rollen skulle være hendes.

- Jeg kæmpede med hud og hår, siger hun med et bestemt udtryk i de brune øjne og husker tydeligt, da Steven Spielberg gav hende et negativt svar og knuste hende hjerte, som det er sket så mange gange før for hende i filmbranchen. - Jeg måtte kæmpe mig gennem dagen, bemærker hun.

Har svært ved at se filmen

Men så kom Daniel Day-Lewis til Los Angeles og lavede endnu en gang en audition med Sally Field, og de faldt i hak. De havde samme arbejdsmetode, hvor de forbliver i karakter, når kameraet er slukket, og der er blevet sagt »cut«. Daniel Day-Lewis var overbevist om, at her var hans Mary.

- Jeg har stadig meget svært ved at se filmen. Det er utroligt svært for mig, fordi jeg er så tæt forbundet til den. Jeg er stadig tæt på. Det føles så personligt, og det er, som om tilskuerne til filmen spionerer i vores privatliv. Hvor vover de at betragte vores private liv, siger hun.

Læs også