https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/november/2012-46-skilsmisse-p.jpg
Selvudvikling

Sådan tackler du jeres skilsmisse

15. november 2012
af Anne-Grete Belmadani
Foto: Colourbox
Når et forhold brister, ser alting sort ud. Men der er meget du kan gøre for at vende situationen. Læs her hvad du kan gøre for at tackle din skilsmisse.

Det er en myte, at du skal være ked af det, når du bliver skilt

Alternativ: Jeg glæder mig over at få lov til at elske igen og lære et nyt og fantastisk menneske at kende. Kærligheden findes i mig - og kun i mig. Jeg vil først koncentrere mig om at finde kærligheden til mig selv, så jeg kan lære at give mig selv det, jeg har brug for.

Læs dokumentaren: "Tre børn... så skred han"

Sådan kommer du videre, når forholdet er slut:

Fokuser på, hvad du kan gøre: Gentag sætningen "kærligheden findes inden i mig - og kun i mig. Jeg elsker mig selv og glæder mig til igen at kunne give ud af min kærlighed til andre" over for dig selv hver eneste dag. Gør dig selv en tjeneste og afliv samtidigt myten om retfærdighed - og du vil spare dig selv for mange frustrationer. For lad os se det i øjnene: Verden er og har aldrig været retfærdig.

Få guiden til hvordan du bedst takler konflikter

Tag livet som det er

Når vi går rundt og bilder os ind, at vi ligefrem har krav på kærlighed, og måske ærgrer os over "efter alt hvad jeg har gjort for ham …", sætter vi os i en meget sårbar og handlingslammet position. Når vi accepterer denne mangel på retfærdighed, er vi parate til at tage livet, som det er, og få det bedste ud af det. Kunsten er ikke at forvente, at alt, vi giver ud i denne verden, afregnes kontant og med det samme - om nogen sinde.

Kærligheden findes i dig

Når vi elsker andre med os selv og hele vores hjerte, kan vi ikke regne med at blive elsket lige så meget eller på samme måde igen. Nogle gange bliver vi forladt, andre gange er det os selv, der forlader, og endelig er der nogen af os, der lever sammen med det samme menneske et helt liv.
Uanset hvad er det en gave at få lov til at elske - og er vi heldige, så bliver vi elsket igen - men tag det aldrig for givet. V id og fokuser på, at den største kærlighed findes inden i dig.

Forkæl dig selv

Tænk på, hvor mange mennesker du kan give glæde og livslyst hver eneste dag bare ved at være dig. Plej forholdet til dig selv ved at bruge tid på dig selv: Genoptag eller gør endnu mere ud af dine interesser: Sport, kreative hobbyer, er der venner, du ikke har set i lang tid? Brug længere tid på badeværelset: Forkæl dig selv med bodyscrub, ansigtspeeling og ansigtsmasker og giv dig selv en god følelse af kontakt til dig selv og din krop.

Gode bøger:

" The Answer Is Simple … Love Your - self" af Sonia Choquette
"How To Love Yourself" af Louise L. Hay

Selvudvikling

? Du vil hurtigere kunne skifte passivitet og selvmedlidenhed ud med forløsende handlekraft. Nemt? Overhovedet ikke, fordi der ved ethvert følelsesmæssigt tab følger en naturlig sorgproces. Men når vi fortæller vores hjerne disse nye powersætninger, vil vi komme hurtigere ud på den anden side og få øjnene op for livets mange muligheder.

Vend fyringen til noget positivt

Læs også