https://imgix.femina.dk/media/c1ef56eedfea40dcb69bba515cfbf0dd.jpg
Selvudvikling

Sådan springer du ud som grøn gudinde!

28. april 2009
af Susanne Jessen
Redigering: Lærke Sofie Bonke Foto: Colourbox
Vi giver dig 10 nemme trin til din nye eco-chic livsstil ...

Go green på 1,2 … 10:

Spar på strømmen
Sluk lyset, sæt tørretumbleren på standby og vask ved lave temperaturer.

Gør rent som i de gode gamle dage
Vink farvel til kemikaliefyldte rengøringsmidler, der skader miljøet. Lav i stedet dine egne af rene, naturlige råvarer - find opskrifter på greenpeace.dk. Eller skift til økologiske og miljøvenlige rengøringsmidler fra f.eks. Ecover og Sonett.

Dyrk egne øko-grøntsager og krydderurter
Spring ud som øko-chic gartner og dyrk økologiske grøntsager og krydderurter i vindueskarmen, på altanen eller i haven. Køb økologiske frø på ecogarden.dk.

Spar på vandet
Skift karbadet ud med korte brusebade. Sluk for vandet, mens du børster tænder Kør kun en fyldt opvaske- og vaskemaskine. Vand haven med opsamlet regnvand... Det handler om at bruge sin sunde fornuft og spare på de dyre dråber!

Sorter og komposter dit affald
Gør det til en vane at sortere affaldet og aflevere tomme flasker, dåser og glas til genbrug. Har du en have, kan du oven i købet kompostere køkkenaffaldet og lade dine øko-planter drage nytte af alt fra kartoffelskræller til kaffegrums.

Køb kvalitet frem for kvantitet
Glem alt om "køb og smid væk" og gå i stedet efter kvalitetsstærke møbler, tøj og lignende - gerne fremstillet af bæredygtige, økologiske materialer. Det er dyrere på kort sigt, men kan sagtens betale sig i den lange ende.

Sig nej tak til reklamer
De fleste reklamer ender direkte i skraldespanden, så gå på posthuset og hent en tilmeldingsblanket til "reklamer - nej tak" ordningen - eller tilmeld dig på postdanmark.dk/eposthuset.dk.

Skift plastikposen ud med stofposer
Du ved det allerede - plastikposer er skidt for miljøet. Tag i stedet en super smart og økologisk mulepose med på shoppeturen.

Tag cyklen - eller toget
Lad bilen stå i garagen og hop i stedet på cyklen og skru ned for CO2'en. Det er godt for miljøet og sundt og billigt for dig.

Sæt økologi på bordet
Gå efter økologiske lokale madvarer og spar på kødet. Du sparer miljøet for store mængder pesticider og CO2.

Læs også