https://imgix.femina.dk/media/article/1735-sig-nej.jpg
Selvudvikling

Sådan siger du nej (på en pæn måde)

15. september 2017
af Christina Bølling
Foto: Pantherstock
People-pleaser eller mere dig selv? Her er et begynderkursus til dig, der har svært ved at sige fra
N-E-J kan være svært at sige, men trøst dig med, at det faktisk styrker dine relationer til andre snarere end at ødelægge eller problematisere dem, siger psykologer. Du hjælper nemlig ikke dine omgivelser ved at sige ja eller gætte på, hvad der vil gøre dem glade, men ved selv at være tydelig. Her er et begynderkursus i at sige fra. Vent. Tænk. Tal Du er allermest i dine følelsers vold i det øjeblik, hvor nogen beder dig om at gøre dem en tjeneste. Gør det til en vane aldrig at svare med det samme, bed om et par minutter, så kan du bedre sige nej på den rigtige måde eller ja med forbehold.
Vær hjælpsom, ikke underdanig At hjælpe er ikke nødvendigvis det samme som at sige ”ja” eller være ”sød”. Hvis du for eksempel har en veninde, der lider af kærestesorg eller har mange problemer, og som sms’er eller ringer i tide og utide, er det måske mere hjælpsomt at skrive ”jeg skriver i aften” i stedet for at svare prompte, når du i virkeligheden er irriteret.
Sig nej (uden forklaring) Et nej er et nej – og du behøver ikke at forklare eller forsvare, hvorfor du ikke har lyst til sex eller til at spise wienerbrød med kollegerne. Hvis du vil bløde det lidt op, er formuleringen ”dejligt at få tilbuddet, men jeg kan ikke/har ikke lyst lige nu. Måske jeg må have det til gode?” Kilde: Psychologies Magazine LÆS OGSÅ: Lær at lytte til din mavefornemmelse
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også