Giv et kompliment i dag
Annonce
Selvudvikling

Sådan gør du din (og andres) dag meget bedre

6. oktober 2016
af redaktionen på mitskøn.dk
Det er let og du kan gøre i det alle steder - også i køen til kassen i supermarkedet...

Vi bliver glade, når vi får et kompliment. Det får os til at føle, at vi bliver anerkendt og er en del af fællesskabet. Men når vi giver komplimenter, er det ikke kun modtageren, der bliver glad.

Det giver også en positiv følelse at være afsenderen. Et kompliment gør således både andre og os selv i godt humør.

Send de gode vibes ud i verden

I Danmark er vi ikke så gode til at gå hen til andre på gaden eller i køen i supermarkedet og begynde at tale med dem.

Så de færreste af os kunne finde på at give et kompliment til en vildt fremmed, som smiler, har kønne øjne eller håndterer tre trætte børn på indkøb rigtig godt.

Men hvis vi tænker tanken, bør vi også sætte ord på, mener Louise Luxhøi, som er ekspert i mental sundhed.

”Jeg komplimenterer for eksempel selv gerne min kassedame, hvis hun har ekspederet mig sødt. Så får hun måske en bedre dag på arbejdet og tager den positive følelse med hjem til sin familie bagefter,” fortæller Louise Luxhøi, som synes, vi generelt bør blive bedre til at rose og komplimentere hinanden.

Se, SKØN overraske kvinder på gaden med komplimenter:

Læs mere om de gode komplimenter på mitskøn.dk

Giv personlige komplimenter til dem, du kender

Dine venner bliver helt sikkert glade, hvis du liker deres billeder eller kommenterer på Facebook og Instagram. Men et godt kompliment, som du giver til en du kender, fungerer bedst, hvis komplimentet er personligt og du giver det, mens du ser personen i øjnene.

“Et kompliment kan aldrig blive lige så stærkt på de sociale medier. Det virker hundrede gange stærkere, når du har øjenkontakt og gør dig umage med at sige højt, hvad du tænker,” fortæller Louise Luxhøi.

Hun anbefaler, at du, hvis du har givet et kompliment over mail eller på f.eks. Facebook, gentager det, når du ser personen næste gang. Det giver komplimentet betydning og viser, at du virkelig mener det.

Få 5 tips til hvordan du bliver bedre til at rose andre

Giv et kompliment og gør verden skønnere

SKØN har i samarbejde med Matas netop lavet en undersøgelse omkring komplimenter blandt danske kvinder.

Her viser besvarelser fra over 1.200 kvinder i hele landet, at hver femte kvinde ikke har fået et kompliment inden for de sidste tre måneder.

Samtidig viser undersøgelsen også, at 84,9 procent bliver glade og får overskud, når de får et kompliment, mens 79,1 bliver gladere, når de giver et kompliment.

Så giv et kompliment til din veninde, søster, mor, kollega, eller måske en fremmed på gaden, og gør verden til et skønnere sted.

Få inspiration af de bedste filmkomplimenter her

Læs mere om kompliment-undersøgelsen 2016, og kampagnen #skøntsagt her!

Læs også