https://imgix.femina.dk/media/article/goer-din-alenetid-mere-meningsfyldt.jpg
Annonce
Selvudvikling

Sådan gør du din alene-tid mere meningsfyldt

3. september 2019
af Aller Native, annonce for nemlig.com
Det er aldrig en dårlig idé at bruge tid med sig selv. Få en større bevidsthed om, hvordan du bruger dine timer, og find en aktivitet, der gør din hverdag lidt rarere – også selv om du kun har en time til den.

Husker du at tilbring tid med dig selv? Det er videnskabeligt bevist, at alene-tid stimulerer kreativitet, for ikke at tale om hvor rart det kan være at nyde en rolig pause på sine egne præmisser.

Det er (desværre) ikke muligt at trylle flere timer frem i døgnet, så du skal selv i gang med at omprioritere og træffe andre valg for at sikre dig ”gratis” tid hver uge, som du med god samvittighed kan bruge på dig selv.

Det kan indimellem betale sig at springe over, hvor gærdet er lavest. Ved at ryste posen med hverdagsvanerne og for eksempel bestille dagligvarer på nettet, droppe madlavningen til fordel for en rugbrødsdag én gang om ugen eller betale dig fra pligter som rengøring og havearbejde, kan du spare flere timer hver uge. De timer kan du bruge på meningsfyldt tid med dig selv.

For at den ”gratis” tid ikke bare bliver slugt af hverdagen, så lav en aftale med dig selv. Skriv din aktivitet ind i kalendere, og fortæl din familie, at du er uden for rækkevidde den næste time. Så kan du nemlig vende tilbage med langt mere overskud og et større smil på læben.

Læs med herunder, og få inspiration til at bruge dine ekstra timer på dig selv.

Hvis du har… 1 time

En time ekstra ugen kan bruges på at trække stikket ud med en omgang selvforkælelse. Brug den ekstra time på et karbad (gerne med stearinlys og et godt glas rødvin) eller en gåtur i naturen. Du kan også gøre noget godt for krop og sind med en times yoga eller meditation om ugen.

Hvis du har… 2 timer

På to timer kan du godt nå ud af huset og tage på date med dig selv. Hvis du har en bog, der ligger og venter på at blive læst, kan du tage den med på café og fordybe dig i den med en god kop kaffe og en croissant ved hånden. Du kan også investere de ekstra timer i at dyrke en hobby, så fat strikketøjet

Hvis du har… 3 timer

På tre timer kan du nå at dyrke en interesse og få en oplevelse i kalenderen. Brug en eftermiddag på at se en udstilling på et museum, eller tag til koncert. Du kan også undersøge mulighederne for at lave noget frivilligt arbejde i dit lokalområde, så dine ekstra timer for dig selv også er med til at give mening for nogle andre.

nemlig.com: Få mere tid til dig selv

nemlig.com er et online supermarked med mere end 11.500 dagligvarer. Her finder du blandt andet Danmarks største udvalg af økologisk frugt og grønt og mange lækre varer fra gård-og special butikker. Hos nemlig.com kan du handle og få leveret når det passer dig. Direkte til dig hoveddør – også på 5 sal. Når du handler dagligvarer online hos nemlig.com sparer du en masse tid i hverdagen. Dyrebare timer, som du kan bruge på dig selv, ungerne, kæresten, hobbyen eller noget helt femte. Hvad er vigtigt for dig? Og hvad vil du bruge ekstra tid i hverdagen til?

Læs også