https://imgix.femina.dk/media/0e33e0368d6c400faa00d8be9407e646.jpg
Selvudvikling

Sådan får du økonomisk overskud

8. juni 2011
af Julia Schmiegelow
foto: all over press
Uvildig og gratis online tjeneste vil hjælpe dig til at få styr på forbruget

Nu skal det være slut med ikke at have styr på bank, forsikring, pension, kvitteringer, forbrug og kontanter. En ny webportal spiir.dk åbner den 6. juni og vil give danskerne mulighed for at få overblik over økonomien og styr på forbruget.

Tjenesten er gratis, anonym, sikker og uafhængig af banker og pengeinstitutter. Og man kan anvende servicen uanset bankforbindelse eller forsikringsselskab.

Behov for styr på økonomien
Bag servicen står blandt andre tidligere koncernchef for Oticon Lars Kolind og forbrugerekspert Mette Reissmann, som er kendt fra TV3-programmet Luksusfælden.

Ideen til Spiir opstod, da det økonomiske opsving blev vendt til finanskrise og holdet bag Spiir så behovet for et simpelt og overskueligt værktøj til at få styr på økonomien.

Anvendeligt for alle
Målet er, at det skal være så let og hurtigt som overhovedet muligt at bruge Spiir - også for folk, som ikke er gode til at bruge en computer.

- De fleste vil hellere bruge tiden på sjovere ting end økonomi og budgetter. Det vil vi i Spiir gerne give dem frihed til, siger Mette Reissmann.

Ingen løftede pegefingre
Mette Reissmann håber desuden, at servicen kan gøre det sjovt at forstå økonomi, og at siden kan give brugerne nogle interessante aha-oplevelser af, hvad pengene rent faktisk bruges på.

- Vi vil gerne tale om økonomi på et plan, hvor alle kan være med. Der er ingen løftede pegefingre på Spiir. Vi taler om penge med et glimt i øjet, siger Mette Reissmann.

Spiir giver blandt andet grafiske visninger af forbruget, som dannes ud fra transaktionsdata fra ens netbank.

Læs mere på www.spir.dk.

Eller læs om, at vi ikke forstår det modsatte køns forbrug på alive.dk.

Læs også