https://imgix.femina.dk/media/b1da930523da4c2391c743554fbab1ca.jpg
Selvudvikling

Sådan får du en ekstra familie

16. juni 2009
af Gitte Jørgensen
Foto: Miklos Szabo, Brian Rasmussen og Sif Meincke
Lonni Stærk Olsen har lavet et forum på internettet for mennesker, der savner ekstra familie.

Lonni Stærk Olsen har masser af familie og venner, men en dag hun er alene hjemme, går det op for hende, at hun mangler noget.
-Jeg føler mig pludselig meget alene om det hele, og jeg savner at have en søster, som jeg kan dele tingene med. Én, som forstår. Kort tid efter får hun skabt en netværk for mennesker, der ligesom hende selv, savner ekstra familie.

Idéen der blev skabt af kaos
- Lige dér midt i det følelsesmæssige kaos skaber jeg en drøm. Jeg vil lave et netværk for dem, der ikke har de relationer, de drømmer om i deres liv. De mangler måske en storesøster eller en bror eller en bedstemor, siger Lonni Stærk Olsen, som selv er velsignet en masse familie. Hun er gift, har en dreng og en pige, to plejesønner og flere veninder. Så hvad er det, der gør, at hun har lyst til at få en ekstra familie?
- Det har afgjort noget med min opvækst at gøre. Mine forældre var en ekstra familie for alle, så jeg har fået det ind i blodet. Det har været naturligt for mig at overtage den rummelighed over for andre mennesker, fortæller Lonni Stærk Olsen.

Man bliver nemt hudløs
Trods hendes begrænsede kendskab til teknologi, får hun i løbet af et par måneder skabt en professionel og seriøs hjemmeside, hvor hundredvis af danskere i dag har oprettet en profil og enten tilbyder eller søger efter nære relationer.
- Jeg vil gerne vise, at det er okay, at man vil have en ekstra familie. Igennem de sidste år er det blevet legitimt at date på nettet, men det er stadig grænseoverskridende at sige, at man mangler de helt nære relationer. Der skal også noget til inden i én selv, før man tør at erkende, at man føler sig alene - og så gøre noget ved det. Man bliver nemt både følsom og hudløs.

Vi kan ikke leve uden næstekærlighed
- Vi er mange tusinde mennesker, der mangler det tætte fællesskab. Globaliseringen gør, at vi fjerner os fra hinanden. Vi flytter væk fra vores familier, fordi vi får et arbejde på den anden side af jordkloden, eller vi tager en uddannelse i den anden ende af landet. Men vi kan ikke leve, hvis vi ikke mærker næstekærligheden. Mange kriser, depressioner og piller kunne spares, hvis vi nærmede os hinanden. Gennem hjemmesiden har Lonni fået hele tre søstre
- Jeg er glad nu, og min frustration er væk. At have søstre er en helt anden måde at have relationer på. Det er ikke noget med, at man skal bruge 10 år på at opbygge et venskab. Det har givet mig en meget stor ro og følelsen af tryghed, fortæller hun.

Se mere på xtrafamily.dk

Læs også