https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/selvtillidprim.jpg
Selvudvikling

Sådan får du bedre selvtillid

27. januar 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Usikkerhed, dårligt selvbillede og lav selvtillid kender masser af kvinder til. Men det er muligt at rette op på de negative tanker om dig selv. Med en øget livskvalitet som bonus. Læs ekspertens råd her.

Hun har det hele … og lidt til og meget mere, som C.V. Jørgensen sang engang. Og som regel er det 'de andre', der har det. Og ikke dig selv. Mange kvinder lider af dårlig selvtillid, men kk.no's livstilscoach Christine Otterstad har opskriften på, hvordan du kan vinde tilliden til dig selv tilbage igen.

Du bestemmer dine tanker!
For du skal ud af den onde cirkel af negative tanker om dig og alt det, du ikke kan eller er.

"Mange ser på selvfølelsen som noget alvorligt og lidt mystisk, men det er egentlig ret simpelt: Enten er den god eller dårlig, fortæller det Otterstad til kk.no.
Men du kan i høj grad selv bestemme, hvilke tanker du vil tænke, siger hun.

Fra negativ til positiv

Og vi kan begynde med at smide Janteloven langt væk. Hver gang en negativ tanke om dig selv dukker op i dit hoved, skal den smides væk og erstattes af en modsætning. Hver eneste gang. Med tiden vil fokus være flyttet fra negativ til positiv - dét i sig selv udløser flere positive tanker og trækker selvtilliden i den rigtige retning, lover eksperten.

TEST DIG SELV: Er dit selvværd bedre, end du tror?


Tid og tålmodighed

Men det er ikke klaret på en enkelt dag, selvfølgelig. Som alle mulige andre former for træning, tager det at komme i selvtillids-form, og tålmodigheden skal findes frem. Men den mentale træning giver bonus lige så vel som den fysiske gør det, og på et tidspunkt er dit tankemønster altså ændret til et mere positivt et, skriver altså kk.no.

Brug dine omgivelser
Dét kan dine omgivelser hjælpe dig med. Eller, rettere, du kan hjælpe dig selv. Der er forskel på, hvem der får dig til at føle dig rigtig godt tilpas, og hvem der prikker til din usikkerhed og de dårlige følelser. Sidstnævnte skal du nok ikke tilbringe al din tid med, for din selvfølelse har selvfølgelig brug for de mennesker, der smitter dig med positive tanker. Når andre synes, du er smuk, dygtig og værdifuld, er det lidt nemmere at synes det samme selv.

Kilde: www.kk.no

SPAR 20% på kosttilskud fra IMEDEEN

Brug rabatkoden OEIMEDEEN, når du bestiller dine varer fra Imedeen i shoppen - så barberer vi 20% af prisen! Tilbuddet gælder til og med fredag den 31. januar.

Se IMEDEEN udvalget her!
- Og husk - rabatten bliver først fratrukket ved kassen! Priserne, som står angivet, er altså normalprisen.

Læs også