https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-6-kopi.jpg
Selvudvikling

Sådan er mænd

2. juni 2011
af Camilla Kjems
Er det virkelig så svært at finde sig tilpas som moderne mand blandt stærke kvinder? At være følsom, uden at miste sin mandighed?

Manden i dag er "en taber", "et skvat", "et kastreret handyr"!
Det skorter ikke på nedgørende udtryk om den danske mand anno 2011. Aviserne har det seneste år haft den ene artikel efter den anden om, hvor skidt det går det mandlige køn. Hvordan vi kvinder mejer dem ned, dominerer pladserne på universiteterne og lever længere, sundere og bedre liv. Mænd og mænd imellem har bølgerne også gået højt. Modebossen Uffe Buchard langede i marts ud efter de unge fædre med anklagen om, at de var nogle "kastrerede handyr", når de spankulerede rundt i bybilledet med deres barnevogne.

En noget unuanceret anklage, der (heldigvis) blev modsagt af chefredaktør for Euroman Mads Lange, der beskrev en af sine mandlige ansatte, der netop havde taget udvidet barselsorlov, som "den mindst fimsede mand, jeg nogensinde har mødt (...). Den type mand, som du gerne vil have ved din side, hvis du er på vej ind i et brændende hus for at hente dine børn ud." Og jeg kunne ikke være mere enig. Maskulinitet handler om at hvile i sig selv som mand, uanset om man tager barsel eller ej.

Men hvad siger manden på gaden selv? Er det virkelig så svært at finde sig tilpas som moderne mand blandt stærke kvinder? At være følsom, uden at miste sin mandighed? At finde et nyt ståsted efter ikke længere at være prædefineret i form af sin rolle som skaffedyr? FEMINA har spurgt tre ret så skønne mænd om, hvordan de har fundet balancen. Interessant og opløftende læsning!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også