Plus size
Selvudvikling

Så mange plus size-modeller indtog modeugen i New York

26. september 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Shutterstock - arkivfoto
Til New York Fashion Week i februar var der samlet set kun 27 plus size-modeller, der fik lov til at entre de eftertragtede catwalks. I den seneste modeuge var det tal steget markant - men er vi i mål endnu?

Antallet af plus size-modeller til NYFW stiger og stiger

Modeugen i New York i februar 2017 dukkede 27 modeller, der efter modetermer betegnes som plus size, op i showsene. Det lyder umiddelbart ikke af særligt mange, men faktisk var antallet af plus size-modeller i den ikoniske modeuge dengang det højeste nogensinde.

Men i september satte antallet af plus size-modeller igen rekord. 208 skønne plus size kvinder dukkede ifølge det amerikanske medie The Revelist op på catwalks og til kollektionspræsentationer i løbet af NYFW. Flere brands som amerikanske Torrid og canadiske Addition Elle havde også som noget forholdsvist nyt specifikke plus size shows med blandt andre Ashley Graham som en af frontfigurerne.

Et skridt i den rigtige retning

Stigningen i plus size modeller til modeugen ligger i forlængelse af den generelle tendens i modebrancen de seneste år, hvor vi har set en større og større kropsdiversitet i en industri, hvor der ellers ikke har været plads til ret mange afvigelser i kropsidealet. De seneste modeuger er antallet af både farvede og transkønnede modeller ifølge The Fashion Spot også steget, så noget tyder altså på, at krops-revolutionen også har fået fat i NYFW.

LÆS OGSÅ: Dette ord foretrækker Ashley Graham i stedet for "plus size"

Men spørgsmålet er, om vi så er nået så langt, som vi tror? Ser man nærmere på antallet af plus size-modeller, så dukkede størstedelen af de 208 op i de specifikke plus size-shows eller i uofficielle sammenhænge – og sorterer man dem fra, var der kun 65 modeller, der optrådte i de ”almindelige” shows. Derudover er der hele paradokset i forhold til, at de kurvede modeller stadig lever op til et ideal om velproportionerede former og timeglasfacon…

Men uanset hvad er det et skridt i den rigtige ret, og vi håber, at udviklingen vil fortsætte – og sprede sig endnu mere til resten af verdens modeuger.

Se billeder fra Torrid og Addition Elles shows herunder:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også