https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/oprydningprim.jpg
Selvudvikling

Ryd op med teknologi!

17. juli 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
På skrivebordet ligger bunker af papirer, du skal igennem. Alt skal sorteres, ordnes og i mapper. Eller du kan tage imod en hjælpende hånd fra teknologien, der gør din hverdag lidt nemmere, råder Kamille Sommer, Oestrogen.dk’s oprydningskonsulent.

Inden for oprydning er teknologien et fantastisk hjælpemiddel. Hvor man før havde kilometervis af papirstykker der hele tiden skulle arkiveres i respektive mapper, kan man nu nøjes med at printe papirerne ud, HVIS man skal bruge dem.
I stedet kan du opbevare dem i virtuelle mapper f.eks. E-boks, hvor du kan modtage dine breve og dokumenter fra banken, forsikringsselskabet, SKAT osv.

Yndlingsapp gør livet lettere
I min hverdag bruger jeg forskellige programmer og apps, og råder også mine kunder til en lettere hverdag med teknologi, hvis de har mod på det. Min nyeste yndlingsapp/program er Evernote, der findes i en gratis og en betalende Premium version. Jeg tilgår programmet fra både min telefon og computeren.
Evernote er et program, hvor du kan gemme alle dine noter og opskrifter m.m. i stedet for at have dem liggende rundt omkring i skufferne. Det er virkelig nemt.

Kamille Carrinah Sommer

... er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder pro-fessionelt med oprydning som sin niche.

Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Evernote, noter - og opskrifter
Du kan sidde hos tandlægen og læse i et blad, og se en fantastisk spændende opskrift der indeholder ingefær. Du tager et billede af opskriften med din telefon og uploader det til Evernote. På et tidspunkt får du lyst til at lave opskriften, og kan ikke lige huske, hvad opskriften hed. Men du kan huske, at den indeholdt ingefær, så du skriver "ingefær" i søgefeltet og "bum" - så kommer alle opskrifter, du har gemt, der indeholder ingefær frem. Det er simpelthen SÅ smart.

Du kan også via siden gemme andre hjemmesideadresser (URL´s), og Evernote kan også tage et billede af en hjemmeside, du gerne vil gemme linket på - og gemme det.Hvis det er en side, der omhandler skønhed, skriver du bare ordet "skønhed", når du vil kigge nærmere på den igen, og så kan du let finde den.

Du kan se en video omkring Evernote her

Del med dropbox - men ryd op!
En anden fantastisk app, der er kommet for at blive, er Dropbox. Dropbox erstatter det gamle usb-stick. Du kan uploade alle dine filer (som en ekstra backup), og du kan tilgå dine filer lige meget, hvor du er i verden og ligegyldigt hvilken computer eller telefon, du er online på.
Hvis du har lyst kan du dele store filer med dine venner, som er for store til at sende med almindelig mail. Dropbox findes også i en gratis og en betalende version. Du kan læse mere om Dropbox på deres hjemmeside www.dropbox.com.

Husk engang imellem lige at rydde op i dine virtuelle filer. For selvom de ikke roder fysisk i dit hjem, er det stadigt rod, hvis det aldrig bliver brugt. Gem kun de apps, filer og billeder, som du gider bruge tid på.

Dén vil jeg ha'! Halv pris i Shoppen!

Læs også