https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/november/filipp-prim.jpg
Selvudvikling

Røde Kors: Sådan kan DU hjælpe Filippinerne

13. november 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Efter Fillippinerne blev ramt af den voldsomme tyfon hersker der kaos overalt. Mennesker har mistet alt og mange har ikke spist i fem dage. Børn og voksne er i fare for at dø og nødhjælpslagrene er tomme. Se her, hvordan DU kan hjælpe. NU.

I løbet af få døgn har danskerne givet 1,5 mio. kroner til Røde Kors til at hjælpe ofrene for tyfonen på Filippinerne. De omsættes nu til nødhjælp i form af tæpper, vand, mad og husly. Men der er brug for meget mere hjælp …

Følgerne af den voldsomme tyfon, som har ramt Filippinerne, har virkelig gjort indtryk på den danske befolkning. Røde Kors har således mærket en meget stærk interesse og opbakning, Mange spørger hvordan de kan hjælpe og i løbet af få døgn er der givet 1,5 millioner kroner til ofrene for katastrofen.

Behovet for nødhjælp er enormt
"Vi er meget glade for den store opbakning. Ødelæggelserne på Filippinerne er enorme og behovet for nødhjælp til de millioner af berørte er tilsvarende stort," siger generalsekretær Anders Ladekarl og understreger, at ethvert bidrag er velkomment.

Meldingerne fra Filippinerne er, at nødhjælpslagrene er tomme. Selv om pengene fortsat strømmer ind har Røde Kors i Danmark derfor besluttet at sende de første 1,5 million af sted her og nu. Samlet set har Røde Kors forbundet udsendt en appel på omkring 440 mio. kroner. Udover de indsamlede midler bidrager Røde Kors i Danmark også til hjælpearbejdet med en million kroner fra organisationens katastrofefond.

KLIK HER for at give DIN hjælp til ofrene på Filippinerne

Mad, medicin og husly
Udover manglen på mad og medicin er behovet for midlertidigt husly til de mange hjemløse familier enormt. Ødelæggelserne er så omfattende, at millioner af mennesker er ramt og et meget s tort antal står uden tag over hovedet. Det er disse basale fornødenheder, som danske bidragydere nu er med til at sikre.

"Jeg tror enhver, der har selv har børn, kan sætte sig ind i, hvor desperat en situation man er i, når man ikke har mad og husly til sine børn. Og vi ved fra lignende katastrofer, at den tidlige hjælp kan være helt afgørende i forhold til at redde liv og skabe forudsætninger for hurtig genopbygning.", siger Anders Ladekarl.

En Røde Kors konvoj på 25 biler er netop nu på vej til den totalt ødelagte by Tacloban. I konvojen er der blandt andet ambulancer og mad nok til at hjælpe 10.000 mennesker i de kommende dage. Byen har 200.000 indbyggere, så der er behov for langt mere.

KLIK HER for at give DIN hjælp til ofrene på Filippinerne

Fuldstændigt ødelagt
Nicola Jones er kommunikationsmedarbejder for Røde Kors Forbundet og befinder sig i den ødelagte by, Tacloban, hvor hun er øjenvidne til katastrofens omfang. Hun kan også berette og meget vanskelige vilkår for at få nødhjælpen frem:

"Situationen her er ret katastrofal. Det er kun lige netop blevet muligt at køre på hovedvejen ind til byen igen. I går var det kun de modigste motorcyklister, der kunne komme frem, fortæller Nicola Jones.
Foreløbige tal peger på, at over 4,5 millioner mennesker er berørt af tyfonens hærgen. Af dem har et meget stort antal desperat brug for hjælp her og nu. Mange er fortsat isolerede og der er områder, som det endnu kun er muligt at inspicere fra luften. Det er derfor endnu ikke muligt at sige noget definitivt om antallet af ofre.

"Men vi ved allerede nu, at vi får brug for meget betydelige ressourcer og at vi skal være på Filippinerne en rum tid, før vi har fået hjulpet alle, der har brug for hjælp. Derfor er den hjælp vi får fra befolkningen så utrolig vigtig, " siger Anders Ladekarl.

KLIK HER for at give DIN hjælp til ofrene på Filippinerne


Læs også