Redaktionschef Dorthe Kandi
Selvudvikling

Redaktionschefen: Sammenligner du dig selv med andre kvinder?

28. maj 2019
af Dorthe Kandi
Vi er ikke forkerte, fordi vi ikke er som de såkaldte idealer, uanset om det ideal eksisterer som en generel opfattelse eller kun i hovedet på os selv.
Alt for mange kvinder har det svært med deres krop og udseende. Det oplever jeg i hvert fald blandt familie, venner, kolleger og andre, jeg er i kontakt med. Men hvorfor er det mon egentlig sådan? Ja, det er svært at sige. Nogle mener, det er ”damebladenes” skyld, andre, de sociale medier, andre igen, at det er de evige sundhedskrav. Svaret er nok, at der er mange forskellige grunde – men personligt tror jeg, noget af det værste er, når vi kommer til at sammenligne os med andre på en negativ måde. Når vi udelukkende ser noget smukt eller godt ved andre og så slår os selv oven i hovedet med, at sådan er vi jo ikke selv. Vores ben er for korte, vores bryster for lange, og så er vi slet ikke lige så gode til at bage, danse, netværke, smalltalke … fortsæt selv listen.
Som sangerinde Barbara Moleko siger i denne uge: ”Problemet opstår, når vi begynder at spejle os for meget i hinanden. Når misundelse og jalousi kommer på banen. Og når nogle bestemte standarder for, hvordan man skal se ud, sætter ind”. For hvor mange kender vi egentlig, der ligner forsidemodellen på dette femina ... egentlig ikke så mange, vel? Betyder det så, at hun er forkert? Nej! Betyder det så, at vi, der ikke ligner hende, er forkerte? Nej! Selvfølgelig heller ikke. Vi skal huske på, at andres lange ben eller misundelsesværdige tålmodighed ikke er nogen kritik af os – det er bare anderledes end os. Vi er ikke forkerte, fordi vi ikke er som de såkaldte idealer, uanset om det ideal eksisterer som en generel opfattelse eller kun i hovedet på os selv.
Sammen kan vi påvirke det ideal, så det bliver bredere og mere rummeligt – men vi kan også læne os ind i, at vi ikke skal forvente selv at være idealet. Jeg er en str. 44/46 – jeg arbejder på et kvindeblad, der hver uge har en noget slankere model på forsiden – jeg synes, de er inspirerende – men de er ikke mig. Jeg er mig, Og jeg er helt o.k. Det er du også. Dorthe Kandi Redaktionschef dorthe.kandi@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også