https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/34/puk-elgaard/puk-elgaard-stor.jpg
Selvudvikling

Puk Elgård: Derfor stoppede jeg på tv

18. august 2013
af Lisbeth Madsen, redigeret, SØNDAG, Aller Media
Puk Elgård, der voksede op i et hjem med stort alkoholmisbrug, har ikke haft de bedste odds i livet. Men på skærmen har hun fået stor succes. Alligevel valgte hun på et tidspunkt at sige stop

Trods en masse anerkendelse og priser for sin rolle som tv-vært på Aftenshowet, så valgte den folkekære Puk Elgård at sige stop efter en kort pause, hvor hun havde lavet en række 'Her er dit liv-udsendelser'. Realiteterne var nemlig i mellemtiden gået op hende.

- Mine prioriteter skred simpelthen. Min prioritet om at være en ordentlig mor, en ordentlig kæreste og en ordentlig ven røg pludselig ud i forhold til, at al min energi lå i arbejdet. Og jeg måtte spørge mig selv: Vil jeg nu pludselig hellere være en dygtig studievært?[…] Da jeg skulle tilbage til Aftenshowet, kunne jeg mærke, at nej, det skal jeg faktisk ikke. Og så tog jeg elevatoren op på 4. sal og sagde op. Det fik konsekvenser, for når jeg ikke længere ville være en del af Aftenshowets værtstrup, måtte jeg klare mig selv. DR havde ingen anden fast stilling til mig, siger Puk Elgård.

Annette Heick: Sagde nej tak til Barack Obama

Jeg blev dygtigere af at være på Aftenshowet

Den sorte samvittighed sneg sig da også ind på Puk Elgård, mens hun var på det populære DR1-show. Hun begyndte at få det svært med den hurtige gennemgang af de interviewedes skæbnehistorier, som ofte var meget voldsomme.

- Det er et af de bedste jobs, jeg nogensinde har haft. Og jeg er blevet meget dygtigere af at have været der. Men efter tre et halvt år var jeg bare fyldt op til randen af alle de historier, jeg sad med. Folk kom med hele deres liv og følelserne uden på tøjet, og så sad jeg der og skulle hive alting ud af dem på syv minutter, og så ud ad klappen med dem igen. Jeg begyndte at få en dårlig smag i munden. Jeg har stadig kontakt med mange af dem, jeg interviewede i Aftenshowet, fordi jeg havde behov for at følge deres historier til dørs, når kameraerne var slukkede, siger Puk Elgård.

Jeg havde lyst til glæde og solskin

Sidst hun sagde sit job op, skrev hun bestselleren 'Ellen - 100 år med lyst til livet'. Hendes plan var ikke konkret, da hun denne gang sagde op på tv, men hun var i fuld gang med at skrive en ny bog, da DR1 kom og tilbød hende at lave en programrække med mesterkokken Thomas Herman. Det sagde hun ja til, fordi det lød tilpas fredsommeligt.

Puk Elgård: Jeg tror at mennesket udseender energier

- Jeg var faktisk også i gang med at skrive igen. Havde kontrakt og kontor på et forlag. Men så kom de jo og forstyrrede fra DR og spurgte, om jeg ville lave et sommerprogram med kokken Thomas Herman, og det lød som lige netop det, jeg trængte til. Det kunne næsten ikke være mere fredeligt. Glæde og noget solskin. Det havde jeg lyst til, siger Puk Elgård.

Læs også