Dorthe Kandi
Selvudvikling

Prøv lige at se hende der….

2. marts 2017
af Dorthe Kandi
(Instagram: Curvy_Kandi)
Curvy Kandi har truffet en beslutning - måske I vil gøre det samme?

Kommentere du nogensinde på andres kroppe? Hvis ikke bør du have en medalje, for så er du nok en af de få.

Jeg tror de fleste af os, har sagt noget mindre pænt om andres kroppe.

Jeg har i hvert fald, og det er jeg bestemt ikke stolt af. Men jeg tror samtidig, det er meget menneskeligt, at når vi ser nogle med meget tynde ben, hentehår eller tykke ankler, og så tænker vi vores, og siger det måske endda højt til den, vi går ved siden af: ”Prøv lige at se…”

En dag på redaktionen stod vi og så på nogle billeder af mig, som skulle bruges i en video. Et af billederne var for sjov billedmanipuleret, så min figur var en helt anden, end den er i virkeligheden. Pludselig havde jeg smalle hofter og meget mindre bryster. Mine søde kolleger gav mig komplimenter a la ”Du ser meget bedre ud i virkeligheden”. En anden kollega skulle lige til at sige noget også, men stoppede sig selv og sagde:

”Jeg vil helst ikke kommentere andres kroppe – hverken positivt eller negativt”.

Den beslutning har hun truffet, fordi hun synes, der er for meget fokus på, hvordan vores krop ser ud.

Jeg kan kun være enig. Der er alt for mange holdninger til, hvornår man er tyk eller ikke tyk – eller for tynd. At ens arme ikke er tonede nok eller for muskuløse, at man har hår på benene eller under armene – eller ikke har hår.

Se videoen: Hun er den mest kurvede model i Sports Illustrated Swinsuit Edition's historie

Vi har åbenbart rigeligt, at dømme andre på.

Jeg har besluttet, at jeg vil gå i min kollegas fodspor og stoppe mig selv, hvis en negativ tanke former sig i mit hoved om en andens krop. (Ja også om min egen krop for den sags skyld).

For vi er selvfølgelig så meget mere end vores kroppe. Og når vi siger noget grimt om andres kroppe, siger vi jo meget mere om os selv.

Det betyder ikke, at vi aldrig vil tænke en grim tanke, så ville vi jo være maskiner, men jo færre fordømmende ord, der forlader vores mund, jo bedre for os alle. Og vi kan jo stadig diskutere, være uenige ja endda skælde ud på andre, men når vi forfalder til negative kommentarer om andres kroppe, så bør vi vide, at vi allerede har tabt. Tabt respekten for andre og for os selv.

Vi må bedømme folk på andet end deres vægt og udseende. Vi må diskuterer argumenter og holdninger. Vi må give slip på det store fokus på kroppen. Det begrænser og undertrykker os.

Betyder det, at vi ikke vil interessere os, for hvordan vi selv og andre ser ud. Nej, det tror jeg ikke. Men vi kan jo prøve i stedet at kommentere, på den fine kjole, den pæne frisure, den skønne udstråling eller hvad det nu er, vi bemærker ved andre.

Og de ting vi ikke kan lide? Dem skal vi holde for os selv, sådan som jeg lærte som barn: Har du ikke noget pænt at sige, så ti stille.

Psst...Læs Q's store tema om, hvorfor vi kommenterer på andres kroppe og udseende. Find magasinet i iTunes lige her - eller få det, og en masse andre fantastiske blade, i hænderne med det samme på din mobil eller tablet lige her!

Læs også