Denise Bidot
Selvudvikling

Plus-size-model Denise Bidot: ”Det er en misforståelse at tro, at plus-size-modeller ikke træner”

15. september 2016
af Signe Halck
Vi har taget en snak med den smukke model, Denise Bidot.

Vi har stillet den amerikanske plus-size-model Denise Bidot en række spørgsmål og bringer her hendes ærlige og kærlige svar om hendes forhold til kvindelige kurver, om at holde af sig selv, og om at elske skønhed-en frem indefra.

Hvad synes du om den måde, mange i dag går op i deres ydre på?

”Vi lever i en super overfladisk tid, hvor det ydre i form af tøj og udseende ofte dominerer og har mere at sige end personlighed og den måde, vi er i verden på. Det gør mig trist, når jeg ser folk, der er besat af deres udseende. Min mor var meget optaget af sit ydre, og det gjorde så ondt at se hende slå sig selv i hovedet, hver gang hun tog et kilo på. Det fik mig til at føle, at jeg virkelig gerne ville leve i en verden, hvor det indre i mennesker trumfer deres udseende. Jeg elsker at se smuk ud og føle mig smuk, men hvis jeg som person var negativ, ubehagelig, egoistisk og ondsindet, ville jeg ikke se smuk ud eller føle mig smuk indeni. Vores indre skinner igennem og kan have så positiv indflydelse på andre – jeg har selv oplevet det, og det er en fantastisk ting.”

Hvordan har du det med din krop i dag?

”Jeg er mere sikker på mig selv og føler mig bedre tilpas i min krop i dag end nogensinde før og har målrettet arbejdet for at ændre den måde, folk opfatter skønhed på, gennem min karriere. Jeg har stadig dage, hvor det kniber med selvtilliden, men den respons, jeg får fra mine fans i forhold til, at mit arbejde har hjulpet dem til at få det bedre med sig selv, er det største selvtillidsboost, man overhovedet kan få. Når jeg mærker deres styrke, føler jeg mig også stærk, og jeg ved, at jeg laver det, som jeg er sat i verden for at udrette. Jeg elsker mine kurver. Jeg elsker min krop. Jeg elsker at være kvinde. Der findes ingen forkerte måder at være kvinde på.”

Har du altid haft det godt med din krop og dit udseende?

”Det har jeg ikke, og det skyldes især, at min mor var meget hård ved sig selv og sin krop. Hun svingede ekstremt i vægt gennem min barndom, og det gjorde det svært for mig at omfavne mine egne kurver. Men i takt med at jeg blev ældre, blev jeg mere selvstændig, og jeg blev så trist over, at min mor ikke kunne se, at hun var smuk uanset størrelse. Det hjalp mig faktisk til at søge skønheden inde i mig selv og i hver eneste centimeter af min krop. Det fik mig også til at indse, at jeg aldrig ville blive en størrelse 32, 34, 36 eller 38 – og at det var o.k.! Alle mine kurver og småskavanker er mine – og mine at acceptere og holde af. Da jeg virkelig begyndte at elske mig selv indefra og ud, skinnede det igennem, og min verden åbnede sig og viste uanede muligheder.”

Hvornår føler du dig smuk, sund og veltilpas?

”Jeg læser dagligt små citater og bekræftelser, der konstant minder mig om, at jeg er smuk og fuld af liv. Min datter Jocelyn er også en stor inspirationskilde for mig. Den måde hun tager verden ind på og absorberer den, får mig til at se det hele i flere farver, og hendes smil og kærlighed får mig til at føle mig smuk. Jeg er også vild med at dyrke yoga. Det er en misforståelse at tro, at plus-size-modeller ikke træner – det gør vi. Jeg træner for at holde mig sund, og så jeg kan blive ved med at føle mig smuk og kurvet.”

Hvornår føler du dig i god balance med dig selv?

”Når jeg kan sige, at jeg har arbejdet hårdt og gjort det godt en dag og bagefter kan dedikere al min opmærksomhed til min datter, giver det mig en skøn følelse af at være i balance i livet. Det er ikke altid lige let at nå det punkt, men når det sker, slår det alt.”

Hvordan oplever du som model, at der er sket en forandring i mode- og modelbranchen?

”Både i branchen og i samfundet er opfattelsen af skønhed ved at ændre sig. Det er ikke længere udelukkende tynde mennesker, der bliver portrætteret som smukke og fantastiske. Men også i forhold til moden er der sket en stor forandring. Da jeg startede som plus-size-model, bestod vores mode udelukkende af tunikaer, men i dag er der masser af tøj og mode til plus-size-kvinder, som gør, at vi også kan føle os smukke og sexede. Efterspørgslen gør, at designerne følger trop ved at udvide deres kollektioner til også at omfatte plus-size-kvinder. I dag er der kvinder, der ikke vil lade modebranchen diktere, hvilken størrelse man skal være for at blive opfattet som smuk, og det har en betydning.”

Hvad betyder sociale medier for dig og den respons, du får der?

”Jeg har de bedste fans! Vi har stor glæde af hinandens positive energi. Som international model og mor deler jeg mit liv med dem, og når jeg af og til føler mig stresset eller nede, hjælper deres opbakning mig til at få det bedre. Vi har et forum, der er blevet opbygget gennem årene i min karriere, og jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at have deres støtte. Selvfølgelig får jeg også mindre positiv feedback indimellem, men det fylder ikke så meget, og de haters, der er, må sejle deres egen sø i forhold til al den positive energi og opbakning, vi andre deler.”

Læs også