https://imgix.femina.dk/media/74ef9abcf43441828a123633be48b001.jpg
Selvudvikling

Piller til større barm

22. februar 2010
af Søs Wollesen
Modelfoto: Colourbox
Jeg har hørt om Procurvespiller. De skulle give en større barm. Er det noget du har kendskab til?

Jeg er en ung pige, som har hørt om Procurvespiller. De skulle kunne hjælpe én med at få større barm, men er det noget, du har kendskab til? Det siges, at det er naturpiller, og at de ikke har nogen bivirkninger, og derfor overvejer jeg stærkt at prøve dem, bare for at se, om de virker. Vil du anbefale, at jeg prøver dem?
Stenbukken

Jeg kender ikke de omtalte piller. Og jeg vil med det samme slå fast, at jeg er meget forbeholden, når det gælder produkter, som hævdes at have effekt på væv, der naturligt stimuleres af hormoner. Selv om de skal være naturlige, kan de godt have højt indhold af de såkaldte fytoøstrogener. Fytoøstrogener er planteøstrogener, der har østrogenlignende effekt, men uden at de har samme opbygning som dem, kroppen selv danner. Det er fortsat en omdiskuteret gruppe af stoffer i forhold til cancer og ufødte børn, og der mangler en del forskning på området.
Mange af den type produkter, du spørger til, består af flere forskellige ingredienser, der hver især kan have en svag virkning, men når de forekommer i kombination med hinanden kan virkningen blive kraftig, og de er ofte ikke undersøgt til bunds. Så indtil jeg har set regulære undersøgelser af de enkelte produkter, herunder af effekt og sikkerhed, vil jeg ikke anbefale dem. Beklager.
Søs

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa93dc5c998540d499589dcbc1e44c30.jpg

Spørg om krop
Søs Wollesen er læge, zoneterapeut og akupunktør. Har du et spørgsmål til Søs, kan du skrive til hende på sos@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også