https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/peterprim.jpg
Selvudvikling

Peter fra New Zealand til danske kvinder: I glemmer at være kvinder!

15. august 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed
foto: Lea Meilandt
Hvordan er vi danske kvinder egentlig i forhold til andre kvinder i verden? Hvad er vi gode til og hvad er vi knap så gode til? Vi har spurgt en række udenlandske mænd. Læs her, hvordan Peter fra New Zealand oplever os …

Hvordan var dit allerførste indtryk af danske kvinder?

Inden jeg kom hertil, havde jeg set den her reklame i New Zealandsk fjernsyn, som viste en smuk, langhåret, blond, dansk kvinde, der cyklede af sted i solskin på en gammel cykel og reklamen lød: The Fresh Scent of Scandinavia. Så det var altså det billede, som jeg havde af jer!

Men jeg må indrømme, at da jeg så kom hertil første gang, blev jeg helt klart bekræftet i, at danske piger virkelig er blonde og smukke (griner). Nej, faktisk kendte jeg ikke særligt meget til danske piger, inden jeg kom til Danmark for femten år siden, men foruden at være smukke var mit første indtryk også, at de var meget venlige og høflige, men også lidt svære at komme i kontakt med."

Mere om Peter:

Navn: Peter Salanoa
Alder: 49 år
Privat: Single. Har to børn på 6 og 16 år fra tidligere forhold med danske kvinder.
Job: Grafisk designer
Kommer oprindeligt fra: New Zealand, men har boet i Danmark i de sidste 15 år.

Nævn tre ting, der straks falder dig ind, når du tænker på danske kvinder?
1. Selvstændige
2. Intelligente og ambitiøse
3. Flirtende - særligt når det bliver forår og sommer

Hvad er det bedste ved os?

Til trods for at I virkelig er smukke, smarte i tøjet og attraktive, så er I stadig meget jordnære og usnobbede. I er også intelligente og interessante at tale med, og så har I en god humor. Og selv om I er meget frigjorte og selvstændige og har jeres meningers mod, har I på en eller anden måde alligevel formået at bevare jeres seksualitet som kvinder, og det tiltrækker mig meget.

Hvad synes du mindre godt om?

At I er kontrolfreaks. Både i mine egne parforhold med danske kvinder og fra mine venner har jeg erfaret, at danske kvinder er utroligt kontrollerende og bestemmende, og det er som regel dem, som har bukserne på, uanset om det handler om parforhold, børneopdragelse, mad eller indretning af hjemmet.

Danske kvinder er også meget strukturerede og organiserede i alt, hvad de foretager sig, og det synes jeg sommetider kan være med til at dræbe spontaniteten. Det ville være dejligt, hvis I nogle gange bare kunne give jer hen og lade tilfældighederne råde.

Hvordan adskiller danske kvinder sig fra kvinderne i dit hjemland?

I forhold til kvinder i New Zealand er danske kvinder meget mere selvstændige. De kan og vil gøre alting selv - lige fra at sætte lamper op til at samle en IKEA reol, og sommetider får man næsten følelsen af, at I ikke har brug for en mand. Danske kvinder er også generelt bedre uddannede, mere intellektuelle og så interesserer I jer for den verden, som omgiver jer. På mange punkter opfører danske kvinder sig som mænd, mens de på samme tid er meget bevidste om og hviler i deres kvindelighed og seksualitet…

Kan vi lære noget af andre kvinder - og hvad kunne det være?

Jeg synes som sagt, at det er positivt, at danske kvinder generelt er meget selvstændige, men sommetider føler jeg, at jeres selvstændighed godt kan tage overhånd, så I næsten glemmer at være kvinder. Ved at skele til kvinder og rollefordelingen i andre lande kunne I måske blive lidt bedre til at være i kontakt med jeres følelser og tillade jer selv at være kvinder. Og samtidig kunne I måske blive bedre til at give os plads til at mænd kan være mænd med stort M og lade alfa-hannen komme op i os og give os lov til at forkæle jer og behandle jer som kvinder.

Læs også