https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/pernille-prim.jpg
Selvudvikling

Pernille Aalunds båltale: Sådan en heks er jeg!

24. juni 2013
af Pernille Aalund
foto: Anine Lindvig
At være heks er at tage ansvar for eget liv. Leve i det skjulte, det forbudte – uden angst og tvivl. Fik du ikke set Pernille Aalunds båltale på facebook i går, så har du den her. Glædelig Sankt Hans!

At være heks er at tage ansvar for eget liv. Leve i det skjulte, det forbudte - uden angst og tvivl.

At være heks er at tro på egne energier, eget værd og egne muligheder. At være heks er at anderkende kaos, men bringe ro i uorden. Flytte alle hverdagens trivialiteter op på et højere plan. At leve i et yderområde - afsondret fra fællesskabet. Ikke af nød, men som et nødvendigt valg. Selvhelbredende. Med sjælen i kroppen - tæt på kroppen og tæt på naturen i alle valg. Ærligt. At tøjle og slippe fri. Uforfærdet. Tæt på det Guddommelige, men aldrig længere væk, end man kan se djævlen i øjnene.
At lade sig 'eje' for en stund, men aldrig for et liv. At elske, tale, skrige, kæmpe, begå alle tænkelige fejl. Uden fortrydelse.

Sådan en heks er jeg.

Et menneske, en kvinde, et liv - der krakelerer så let som det skrøbeligste porcelæn, men heles altid med vulkanens styrke. Der løber en flod i mine årer, der brænder en ild i min krop. Torden ruller - klokken slår. Fra midsommers tunge hede til januars frysende virkelighed.

Der er et bølgende hav af hekse derude. En pulserende størrelse, en lavine af følelser og en urkraft uden sidestykke. De samles i ringe, men splittes af tvivl. Måske er det tid til forening. Ikke på bekostning, men som helsebringende styrke. Et bidrag til en ny fremtid - for alle.

At elske til døden og eje evnen til at slå ihjel uden at blinke - om nødvendigt. At give liv, berige, beruse, beregne, berøve. Sådan en heks er jeg.

Læs også