https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/klummer/2012/camilla-kjems-2012/1245-camilla-3-copy-2.jpg
Selvudvikling

Passion er lig med lykke

19. december 2012
af Camilla Kjems
Jeg har en passion for passion. Og for passionerede mennesker! Dem, der brænder for en sag og derfor også ofte brænder igennem! Så man husker dem, fascineres af dem og inspireres af dem

Dronningen på tronen over verdens mest fascinerende kvinder er for mig forfatterinden Siri Hustvedt. Hun er i min øjne den perfekte kvinde: Intelligent, smuk, velskrivende, velformuleret og helt og aldeles menneskelig med alt, hvad det indebærer af svagheder, fejl og - og i hendes tilfælde - mærkelige migræner og rysteture. Kombination af passion, vid og selvindsigt er simpelthen så sindssygt attraktiv. Og så formår hun at kanalisere hele denne kombi af fantastisk kvinde ind i sine bøger. Letlæselige er de ikke men fantastiske, hvis man har brug for lidt tankegods at arbejde videre med. Lad det hermed være en anbefaling! (Og læs så iøvrigt interviewet med hende på s. 42.)

Men tilbage til passion. For hvorfor er det lige vi skal have den? Er det ikke bare et buzzword i tiden? Skift ordet "passion" ud med "livsformål", og svaret giver sig selv. Nej. Det er er langt mere end en trend. Hjerneforskning har faktisk vist, at vi, når vi bidrager til noget, der er større end os selv, udskiller et lykkehormon. Et hormon, der ikke bare giver os et adrenalinsus og en lykkefølelse, men rent faktisk også gør hjernen skarpere! Og netop passionen handler jo om at bidrage til noget større end én selv. At få kanaliseret sin energi ud i noget, der giver mening for én. Hvad enten det handler om konkrete ting som at hjælpe herreløse hunde eller mere abstrakte formål som at "gøre op med fordomme".

Men hvordan gør man så det. Finder sin passion.
En lille øvelse i farten er: Stil dig selv spørgsmålene:
- Hvad er dine behov? Hvilke personlige behov skal være opfyldt hos dig, for at du føler dig lykkelig? (det kan f.eks. være tryghed, ærlighed, blive hørt osv.)
- Hvad er dine styrker? Hvad er det, du er god til, som du kan bruge i forhold til et højere formål?
- Hvornår/i hvilke situationer har du den der "YES!"-følelse i hverdagen?

Når du har svaret på disse tre spørgsmål kan du udfra dem begynde at føle efter, hvad der giver mening at bruge dig selv til. Med andre ord: Din passion, dit livsformål, dér hvor du kan gøre en forskel. Måske ved du det allerede måske ikke. Under alle omstændigheder kan du i dette FEMINA møde en lang række passionerede mennsker til inspiration. Rigtig god fornøjelse!


Klik på billedet herunder og få et smugkig i denne uges FEMINA

Læs også